Νέα 48ωρη απεργία σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης. Μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση Κοινής Γενικής Συνέλευση ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓ Τύπου & Δημοτικών

Σε κοινή  Γενική  Συνέλευση οι εργαζόμενοι σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓ Τύπου και Δημοτικά Ραδιόφωνα , στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ , μετά την συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της γενικής απεργίας στον Τύπο  αποφάσισαμε:
-κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα  48ωρη απεργία έως τις 6 πμ της Παρασκευής, σε όλα τα δημόσια  μέσα ενημέρωσης . Συμμετέχουμε  στην αυριανή γενική απεργία με  συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Μουσείο . Την ερχόμενη Πέμπτη, δεύτερη μέρα  της γενικής  απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ, δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να  αποφασίσουμε για το μέλλον των κινητοποιήσεων μας . Μη ξεχνάμε ότι η Παρασκευή είναι η επομένη της  ψήφισης ή της καταψήφισης του πολυνομοσχέδιου που αλλάζει δραματικά  τις εργασιακές μας σχέσεις , τους μισθούς , επηρεάζει την  βιωσιμότητα  των ασφαλιστικών μας ταμείων  και μειώνει δραστικά τις συντάξεις από 1η Νοεμβρίου του 2011 .Χθες  κατατέθηκε τροπολογία  η οποία εάν ψηφισθεί μετατρέπει τους δημοσιογράφους  στα Δημόσια Μέσα  σε κρατικούς  υπαλλήλους  εντάσσοντάς τους στο ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει στο στενό δημόσιο τομέα και  στις ΔΕΚΟ. Με εσκεμμένες ασάφειες καταργεί ουσιαστικά τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ εργοδοτών και δημοσιογραφικών ενώσεων, ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας   Καταργεί την διαπραγμάτευση  των όρων εργασίας και οδηγεί σε εξαθλίωση τους εργαζομένους στα ΜΜΕ.Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας ,οδηγεί στην οικονομική αιμορραγία και την τελική καταρρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων ,γεγονός που αφορά όλους στους εργαζόμενους στα ιδιωτικά και δημόσια μέσα .

ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ. ZHTAME  ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ»

Στο μεταξύ ανακοίνωση εκδόθηκε και από την ΠΟΕΣΥ για την νέα απεργία.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ως άμεση αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό των εργαζομένων δημοσιογράφων στα δημόσια Μέσα, με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που καταργεί και ακυρώνει τις Συλλογικές Συμβάσεις, κηρύσσει 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ (από τις 6.00 πμ της Τετάρτης 19/10/2011 έως 6.00 πμ της Παρασκευής 21/10/2011).

Ο δημοσιογραφικός κόσμος, μαζί με ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό, αξιώνει να αποσυρθεί το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, και διακηρύσσει τη μαχητική βούλησή του να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του, σε πανελλαδική κλίμακα και σε όλα τα Μέσα.
Αξιώνει:

    Την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων από ιδιωτικά ή δημόσια ΜΜΕ.
    Την αποκατάσταση των μισθών, όπως εγγυώνται οι Συλλογικές Συμβάσεις του κλάδου.
    Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.
    Τη διαφύλαξη των ασφαλιστικών ταμείων.
    Την υπεράσπιση όλων των δημοσίων Μέσων, από τις υπονομευτικές, τις ταπεινωτικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που κατά εντολή της Τρόικας και του ΔΝΤ, στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των Μέσων και δημοσιοϋπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων.
    Την κατάργηση του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία.

ΟΧΙ στη ΔΕΚΟποίηση των δημόσιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ΟΧΙ στην κατάργηση των ΣΣΕ στα Μέσα αυτά.
Ελεύθερος δημοσιογράφος, είναι ο δημοσιογράφος με άθικτη την αξιοπρέπειά του και ασφαλή την εργασία του.

Η σημερινή μαζική, μαχητική και ογκώδης συγκέντρωση και πορεία –πρωτοφανής στις κινητοποιήσεις στον Τύπο- είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τους τοκογλύφους, τις τράπεζες, το ΔΝΤ, την τρόικα και την κυβέρνηση. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ξεκίνησε αποφασιστικά το μεγάλο αγώνα του και τη μεγάλη πορεία του. Στο τέρμα περιμένει μόνο η νίκη.

Καλούνται οι Ενώσεις να λάβουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»


Πηγή: typologies.gr