MEDIA

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν ο Καμπύλης στον «Αθήνα 9,84»

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2011, 14:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν ο Καμπύλης στον «Αθήνα 9,84»
Facebook Twitter Whatsapp

Μα τι ωραία που περνάνε στον Αθήνα 9,84 οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι... Αύριο επιστρέφουν στα μικρόφωνα μετά από οκτώ ημέρες απεργίας και δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Ο γεμάτος εκπλήξεις κύριος Καμπύλης είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να κάνει τον εργασιακό τους βίο αβίωτο.

Μα τι ωραία που περνάνε στον Αθήνα 9,84 οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι... Αύριο επιστρέφουν στα μικρόφωνα μετά από οκτώ ημέρες απεργίας και δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Ο γεμάτος εκπλήξεις κύριος Καμπύλης είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να κάνει τον εργασιακό τους βίο αβίωτο. Την περασμένη Πέμπτη οι δημοσιογράφοι του δημοτικού ραδιοφώνου αποφάσισαν να απεργήσουν συμμετέχοντας στη 48ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ που η ΕΣΗΕΑ είχε προκηρύξει. Μόλις ο κ. Καμπύλης έμαθε αυτή την απόφαση των εργαζομένων έγινε πυρ και μανία!

Και με τρόπο τινά ... δημοκρατικό άρχισε να τους απειλεί για ακόμη μία φορά με λουκέτο και ανεργία...

Ωστόσο, μία τέτοια εκβιαστική απειλή δεν βρήκε την αναμενόμενη κατά Καμπύλη ανταπόκριση με αποτέλεσμα ο διευθυντής του Αθήνα 9,84 να μπλοφάρει υποβάλλοντας ακόμη και παραίτηση. Δεν πέρασε βεβαίως ένα 24ωρο και ξε-παραιτήθηκε.
Ωστόσο ήταν ακόμη πολύ νευριασμένος και αποφάσισε να ξεσπάσει στα μικρόφωνα των απεργών κλείνοντας τα ενώ εκείνοι μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης είχαν προγραμματίσει έκτακτα δίωρα προγράμματα. Κατόπιν αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο για να πει τι ωραία και καλά που έχει φτιάξει το ραδιόφωνο σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτός δεν συμμετείχε στο φαγοπότι των προηγούμενων ετών κάνοντας έξαλλους τους πάντες.

Βέβαια, όπως είναι φυσικό και επόμενο, ο κ. Καμπύλης έχει και υποστηρικτές στο έργο του. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, το μέλος του ΔΣ και πρώην διευθυντής στην ΕΡΑ Μιχάλης Κυριακίδης πραξικοπηματικά πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης και άρχισε να απειλεί τους πάντες λέγοντας πως έτσι και συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις θα υποστούν τις συνέπειες προκαλώντας έτσι την οργή των εργαζομένων. Ωστόσο η απόγνωση των συναδέλφων δεν φάνηκε να τον ενδιαφέρει ιδιαιτέρως και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο κύριος Καμπύλης είναι τα λεφτά και η χρηματοδότηση από το δήμο. Χωρίς αυτόν δεν έχουμε τίποτα».

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι αρχίζουν να διασπώνται σε τρεις ομάδες. Η πρώτη παλεύει κατά του πολυνομοσχεδίου και είναι υπέρ της απεργίας ενώ η δεύτερη αντιμάχεται την πρώτη λέγοντας ότι «είναι ντροπή να απεργούμε εν μέσω γενικής απεργίας των άλλων κλάδων». Η τρίτη ομάδα μιλά για το πόσο λάθος είναι να μπαίνει λουκέτο στις εκπομπές αφού κατ' αυτόν τον τρόπο χάνονται οι ακροατές.

Χθες, αρκετοί από τους διαφωνούντες με την απεργία ανέβηκαν στο γραφείο του Καμπύλη. Προσπαθούσαν- μάταια, να βρουν τρόπο να σπάσει η απεργία ενώ ανεπισήμως στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να αποφασιστούν εκ νέου έκτακτα προγράμματα.

Να σημειώσουμε ότι η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε αύριο Παρασκευή στάση εργασίας στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ,από τη μία έως τις τέσσερις το απόγευμα.

Ούτε να φανταστούμε πως πήρε τα νέα ο Καμπύλης. Μπορεί και να βγάζει αφρούς αυτή τη στιγμή.

ΥΓ: Ϊσως αυτό να σκέφτηκε και η ΕΣΗΕΑ και να αποφάσισε τελικά η στάση εργασίας να πραγματοποιηθεί μόνον στην ΕΡΤ.

ΧΡ. ΑΝ