Την κατηγορηματική της αντίθεση με την μετατροπή των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και του ΑΠΕ σε δημοσίους υπαλλήλους εκφράζει η Έλλη Στάη.

Μιλώντας στο Vima.gr και στον Δημήτρη Γαλάνη για την πολιτική και τα media, είπε πολλά. Σταχυολογούμε τρείς ερωτήσεις- απαντήσεις, που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της χρονικής συγκυρίας:

– Τον τελευταίο καιρό επικρατεί αναβρασμός στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Θεωρείτε ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την ΕΡΤ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση;

«Γενικώς πιστεύω ότι παρέµβαση στον δηµόσιο τοµέα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό είναι δεδοµένο. Οµως στην περίοδο της κρίσης που διανύουµε γίνονται όλα πάρα πολύ άτσαλα και µέσα σε αυτή την ατσαλοσύνη γίνονται και λάθος πράγµατα. Οπότε στο κατ’ αρχήν συµφωνώ, στα επίµέρους διαφωνώ σε πάρα πολλά».

 – Σας βρίσκει σύμφωνη το κλείσιμο της ΕΤ1;

«∆εν νοµίζω ότι το να κλείσεις µια συχνότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχεις αυτό το περίφηµο “συµµάζεµα”. Θα µπορούσε να είχε γίνει µια πιο σωστή κατανοµή του προσωπικού, ώστε να αξιοποιηθούν άνθρωποι που αξίζουν τον κόπο και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στην ΕΡΤ. ∆ηλαδή ένα νέο οργανόγραµµα που είχα ακούσει ότι ετοιµαζόταν από πέρυσι, θα ήταν µια σωστή κατεύθυνση σε καιρό ειρήνης. Τώρα όµως έχουµε καιρό πολέµου και, όπως γνωρίζετε, δεν φέρνει τίποτα λογικό».

– Ποια η άποψή σας για τη μετατροπή δημοσιογράφων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα σε κρατικούς υπαλλήλους;

«Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική. Ο δηµοσιογράφος δεν µπορεί να είναι δηµόσιος υπάλληλος γιατί έτσι χάνει τον χαρακτήρα και την ουσία του επαγγέλµατός του. ∆ιαφωνώ κάθετα».  

ΠΗΓΗ: tovima.gr