Μόλις σήμερα, οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δεν είναι ούτε καν… ΔΕΚΟ! Είναι λέει… στενός δημόσιος τομέας (!) και θα υποστούν τις κυρώσεις του νόμου, του Μεσοπρόθεσμου δηλαδή.
Ακόμα και ο Πρόεδρος Θανάσης Παπαγεωργίου, πίστευε αυτό που είχε ειπωθεί. Ότι θα εντασσόταν δηλαδή στην κατηγορία των ΔΕΚΟ, πράγμα που σήμαινε μια επιπλέον μείωση του μισθούς τους περίπου κατά 6%, μιας και έχουν ήδη χάσει άλλο 29%. Και όταν λέμε ότι ο Πρόεδρος «πίστευε», εννοούμε ότι το έλεγε κιόλας, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αντ’ αυτού, σήμερα, οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι δεν έχουν ενταχθεί στο κεφάλαιο που έπρεπε, με αποτέλεσμα να… ξεμείνουν στον στενό δημόσιο τομέα. Τούτο σημαίνει ότι θα υποστούν μειώσεις της τάξης του 25%, χώρια τα ασφαλιστικά τους ταμεία που θα πάνε κατά διαβόλου.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα, αποφάσισαν να προβούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα. Καλούν την ΕΣΗΕΑ να αποδεχθεί την πρότασή τους αυτή, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσουν και δεύτερη γενική συνέλευση την Δευτέρα στην οποία καλούν και την Διοίκηση της ΕΡΤ.

Νιώθουν ότι ο Βενιζέλος τους κορόΪδεψε και όπως φαίνεται θα πέσει πολλές μέρες «μαύρο» στο κανάλι της Αγίας Πρασκευής τις προσεχείς μέρες.


ΧΡΑΝ