Έτυχε να παρακολουθήσω την πρωινή συζήτηση στη ΝΕΤ με καλεσμένο τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη. Δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι επρόκειτο για μια πολύ καλή συζήτηση, από αυτές που μπορείς να καταλάβεις τις απόψεις του καλεσμένου- συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του, άλλο πράγμα- θέλω να σταθώ σε ένα νέο… αστέρα της δημοσιογραφίας.
Το όνομα αυτού, Βασίλης Βασιλόπουλος, ρεπόρτερ ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος ψηφιακών μέσων- έμαθα.
Τη στιγμή κατά την οποία ο Χ. Καστανίδης διατύπωσε την άποψη ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι «ναι ή όχι στη νέα δανειακή σύμβαση», ο Βασιλόπουλος επενέβη διατυπώνοντας την πρόταση ότι το ερώτημα θα μπορούσε να είναι… «ευρώ ή δραχμή»!
Στιγμιαία, άκρα του τάφου σιωπή. Και πως μπορούσε να γίνει αλλιώς- παγωτά έμειναν οι άνθρωποι, ακούγοντας ένα δημοσιογράφο να διατυπώνει ως πρόταση το εκβιαστικότερο (των εκβιαστικών) δίλλημα που μπορεί να τεθεί.
«Τι λες ρε Βασίλη;»- αντέδρασε πρώτος ο Κώστας Αρβανίτης. «Ούτε ο Μανόλης ο Καψής δεν θα το έλεγε αυτό», φώναξα εγώ από τον καναπέ μου.  Και μετά, έδωσε την απάντηση που όφειλε να δώσει ο ίδιος ο υπουργός: «Θα ήταν αδιανόητο», είπε ο κ. Καστανίδης.
Αδιανόητο, ξε-αδιανόητο κ. υπουργέ μου, όπως βλέπετε, κάποιοι στην Αγία Παρασκευή, έχουν μείνει στην εποχή του Σωτήρη Κωστόπουλου- που λένε και οι παλιοί. Κατανοώ την ανησυχία τους, αλλά δεν την συμμερίζομαι.
Αντιθέτως, θέλω να επαναλάβω ότι οι Κ. Αρβανίτης, Μαριλένα Κατσίμη, Γ. Τερζής και ο καλεσμένος τους Αντώνης Δελλατόλας εκδότης του Ποντικιού, βοήθησαν να θυμηθούμε πόσο καλή μπορεί να γίνει η ΕΡΤ όταν είναι δημόσια και όχι κρατική.

ΥΓ: Η μαμά μου, λίγο μετά τη χούντα, ως φοιτήτρια στο Πάντειο, ανήκε στις παρέες που γιαούρτωναν συστηματικά συγκεκριμένους τύπους. Είναι να μην σου μπει η ιδέα…

ΧΡΑΝ