Το έχουμε ξαναπεί ότι η ΕΡΤ είναι η εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα TV, αλλά να μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας. Για τις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Α. Λυκουρέντζου ο λόγος, ο οποίος, κατήγγειλε την κρατική τηλεόραση για τις πληροφορίες που μετέδιδαν οι «καλωδιωμένοι» ρεπόρτερ.
Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Λυκουρέντζο ότι ένας ρεπόρτερ ο οποίος είναι «καλωδιωμένος» και βρίσκεται συνεχώς στον αέρα, δύσκολα μπορεί να διασταυρώσει τις πληροφορίες που του έρχονται. Τις μεταδίδει λοιπόν, παραπέμποντας στην πηγή: π.χ «από το Μαξίμου λέγεται», «όπως μαθαίνουμε από συνεργάτες του πρωθυπουργού» κλπ. Αυτό γίνεται χρόνια τώρα και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Επιπροσθέτως, ο διαπιστευμένος στο ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφος, και καλωδιωμένος να μην είναι, δύσκολα μπορεί να διασταυρώσει από τη ΝΔ μια πληροφορία και τούμπαλιν. Γι αυτό και συνήθως βγάζουν ταυτοχρόνως δημοσιογράφο και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ. Για να πει ο καθένας τι μαθαίνει και ο θεατής να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Στο καπάκι, κάποιος πρέπει να πει στον κ. Λυκουρέντζο ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις καταδεικνύουν μια νοοτροπία λανθασμένη και επικίνδυνη. Μιλάω για τη νοοτροπία που θέλει- χρόνια τώρα- την ΕΡΤ  κομματικό παραμάγαζο. Αν τέτοια ΕΡΤ θέλει, να μας το πει. Είναι βέβαιο ότι ο Γ. Μιχελάκης θα διαφωνεί.
Αυτά, χωρίς να υποστηρίζουμε ότι η ΕΡΤ έχει γίνει (ήδη) δημόσια- κρατική παραμένει, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε.
TAGS