Από τον Θανάση Λυρτσογιάννη, αρχισυντάκτη του Έθνους, έλαβα μια επιστολή- απάντηση στην ανάρτηση για την εκλογή του νέου εκπροσώπου στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ Νίκου Θεοδωρόπουλου. Την παραθέτω αυτολεξί με ένα σύντομο σχόλιο στο τέλος:

Αγαπητή ΧΡΑΝ (Μάλλον Χριστίνα Αναστασίου)

Είμαι ο Θανάσης Λυρτσογιάννης κι΄ αφού σας ευχαριστήσω που ασχοληθήκατε μαζί μου (θυμηθείτε τον Αντυ Γουόρχολ και τη σημασία της δημοσιότητας) θα ήθελα να σας ενημερώσω περαιτέρω.
Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος δεν είναι απλώς φίλος μου, αλλά κολλητός μου. Η προώθηση από εμένα, όπως είδατε ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού πήρε 7 ψήφους (εγώ πάντως δεν πήγα να ψηφίσω) σε σύνολο 176
ψηφοφόρων.
Για να συμπληρώσετε το έγκυρο ρεπορτάζ σας, αποκαλύπτω αποκλειστικά σε εσάς πως για την εκλογή του Νίκου Θεοδωρόπουλου στη θέση του εκπροσώπου ξεφαντώσαμε σε γνωστή ταβέρνα. Δυστυχώς δεν βγάλαμε φωτογραφίες για να στείλω.
Τώρα όσον αφορά τη θέση μου για τις απεργίες στον Τύπο, θα σας πως μόνο να κοιτάξετε που μας κατάντησε η ΕΣΗΕΑ με την άκριτη προκήρυξη απεργιών.
Η άποψή μου είναι πως οι δημοσιογράφοι (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι) δεν πρέπει να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις που είναι εκ των πραγμάτων χαμένες. Γιατί τότε ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.
Ξέρετε οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί δεν είναι αμάρτημα αν
πρόκειται να προστατεύσει κανείς υπέρτερα αγαθά όπως οι θέσεις εργασίας.

Δυστυχώς αυτό το αγνόησαν οι υπερεπαναστάτες της ΕΣΗΕΑ και τώρα
πληρώνουμε ακριβά τις ανόητες επιλογές οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη εξασθένιση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Αυτά τα ολίγα και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Το σχόλιο: Κύριε Θανάση, αντιλαμβάνομαι ότι μιλάτε με την ασφάλεια που σας δίνει το γεγονός ότι την Έλσα, την βλέπετε (ως σύζυγος) στο σπίτι και όχι στο γραφείο της, όπου περνάνε οι απολυμένοι για τις αποζημιώσεις.

Χριστίνα Αναστασίου