Στην συνεδρίαση της Πέμπτης 17-11-2001 (σήμερα) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να συζητηθεί  το αίτημα της συνέλευσης των εργαζομένων της Χ.Κ Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής  (02-11-2011) για 48ωρη απεργία με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τριών και πλέον μηνών (Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και ο Νοέμβριος μέχρι σήμερα τουλάχιστον) και να αποφασισθεί η ημερομηνία της απεργίας. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Τρίτης (15-11-2011) οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρέστησαν και ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ για τις εξελίξεις,  το θέμα της απεργίας δεν κατέστη δυνατό, να συζητηθεί επειδή η συνεδρίαση διεκόπη για  την Πέμπτη.
 Θυμίζουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ απο την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» για κήρυξη 48ωρης απεργίας ολων των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και το «ENET.GR».
 Στο μεταξύ:
 -Σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, εκδικάσθηκε στο ειρηνοδικείο Αθηνών  το πρώτο "κύμα" αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων που αφορούν στους μήνες  Αύγουστο - Σεπτέμβριο, ενώ στις 23 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το δεύτερο "κύμα" αιτήσεων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Οκτώβρης. Κατέθεσαν ως μάρτυρες από την μεριά των εργαζομένων ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ Γ. Μυλωνάς και ο εκπρόσωπος των συντακτών. Η Χ.Κ Τεγόπουλος παρέστη με δικηγόρους στη δίκη αλλά δεν κάλεσε δικούς της μάρτυρες. Αυτό θα γίνει, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, την ερχόμενη Τρίτη στο χώρο δουλειάς ενώπιον συμβολαιογράφου και παρουσία των δικηγόρων των δύο πλευρών.  Η απόφαση αναμένεται τον επόμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com