Οι δημόσιοι υπάλληλοι, δουλεύουν 8πμ -4μμ. Μετά, αν δεν πληρωθούν υπερωρίες, μπορούν να αποχωρήσουν. Και ουδείς  μπορεί να τους πει κουβέντα.
Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της ΕΡΤ, δουλεύουν από χωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ. Σε βάρδιες θέλετε; Σε βάρδιες, αν και πολλοί, κυρίως οι εξωτερικοί συντάκτες, ξεπερνούν το 8ωρο σε ημερήσια βάση. Δεν το κάνουν ούτε γιατί είναι φιλότιμοι, ούτε γιατί είναι βλάκες. Το κάνουν γιατί αυτή είναι η δουλειά που επέλεξαν. Δουλειά που δεν γίνεται αλλιώς. Τόσο απλά.
Τώρα που η κυβέρνηση (με τροπολογία Βενιζέλου) τους θεωρεί δημοσίους υπαλλήλους, με ότι και αν σημαίνει αυτό, σκέφτονται να συμπεριφερθούν ως δημόσιοι υπάλληλοι. Να πηγαίνουν στη δουλειά στις 8 το πρωί και να φεύγουν στις 4 το απόγευμα.
Ας δούμε όμως τι θα σημαίνει αυτό:
Απογευματινά, βραδινά και μεταμεσονύκτια δελτία ειδήσεων ΔΕΝ θα βγαίνουν. Ούτε ενημερωτικές, ούτε αθλητικές εκπομπές.
Τότε θα σκεφτείτε (δικαίως)  δεν θα βγαίνει η δουλειά. Σωστό. Αλλά σας είπε κανείς ότι οι δημοσιογράφοι μπορεί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι; Όσο παράλογο είναι το ένα, άλλο τόσο είναι και το άλλο. Εξάλλου, στον παραλογισμό, μόνον παράλογα μπορείς να αντιδράσεις…
Η ΕΣΗΕΑ προσώρας δεν συμφωνεί με τη σκέψη η ΕΡΤ να λειτουργεί μόνον τα πρωϊνά. Το θέμα όμως θα έχει συνέχεια και κάποια στιγμή οι παράλογοι κυβερνώντες θα πρέπει να «πληρώσουν» για τις πράξεις τους. Μην αποκλείετε τίποτα. Εξάλλου, ο Τρίμης δεν είναι Σόμπολος. Και δεν πρέπει να γίνει...

ΧΡΑΝ