Άλλη μια προσπάθεια για να συνεδριάσει θα κάνει σήμερα το ΔΣ της ΕΡΤ, προκειμένου να συζητήσει (και να εγκρίνει) τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι δύο προηγούμενες απόπειρες δεν «καρποφόρησαν» γιατί οι εργαζόμενοι μπλόκαραν την αίθουσα και τις διαδικασίες.
Εν των μεταξύ, μετά την παραίτηση του Θ. Παπαγεωργίου το ΔΣ λειτουργεί χωρίς πρόεδρο και μάλλον έτσι θα συνεχίσει, μιας και ο νόμος Γερουλάνου που πρόκρινε τη διαρχία (προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου) δίνει το δικαίωμα. Χρέη προέδρου, ασκεί ο Στέλιος Στεφάνου, ο οποίος και ανέλαβε να εισηγηθεί τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου.
Η μείωση- λένε τώρα, προβλέπεται από το Μνημόνιο αλλά… δεν το ήξεραν. Όσο για το που θα πάνε τα λεφτά, ακούγονται διάφορες φήμες και δεν τις παίρνω πάνω μου.
Αν το ΔΣ δεν αποφασίσει, να δείτε που τελικά, ως μοναδικός μέτοχος θα αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή ο Ευ. Βενιζέλος.
Ο οποίος Μπένι, που κάτι έχει πάθει με τους δημοσιογράφους τελευταία- προφανώς γιατί δεν τον… αποθεώνουν, ακόμα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του ΔΣ της ΕΡΤ για να συναντηθούν. Κοινώς, τους έχει στο… περίμενε.
TAGS