Τροπολογία με την οποία θα ακυρώνεται η απαράδεκτη ρύθμιση που μετατρέπει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τα δημοτικά ΜΜΕ σε «δημοσίους υπαλλήλους» θα καταθέσει η ΝΔ.
Η διαβεβαίωση δόθηκε από τους Γιάννη Μιχελάκη και Σίμο Κεδίκογλου κατά την χθεσινή τους συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Μάλιστα η τροπολογία θα συνταχθεί σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ και την ΠΟΣΠΕΡΤ.
Την τροπολογία άφησε να εννοηθεί ότι θα στηρίξει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τους απεργούς, τηλεφώνησε στον Ευ. Βενιζέλο και του είπε ότι το θέμα της ΕΡΤ θα είναι «κόκκινο πανί» για τον ΛΑΟΣ, ζητώντας του να αποδεχθεί και αυτός την τροπολογία που τελικά θα κατατεθεί αύριο στο πολυνομοσχέδιο.
Μετά από αυτό, κλείστηκε ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, το πρωί της Δευτέρας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι εκπρόσωποι της ΝΔ γνωστοποίησαν ότι θα ζητήσουν και την αλλαγή του ΔΣ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, με νέα μέλη, που δεν θα δεχθούν την εφεδρεία και την απαξίωση του οργανισμού.
Είναι σαφές ότι δημιουργείται ένα μεγάλο μέτωπο κατά των ρυθμίσεων του… δημοσιογραφοκτόνου Ευ. Βενιζέλου, που μένει να δούμε πως θα αντιδράσει.