Αναστάτωση επικρατεί στους διαδρόμους της Δημόσιας Τηλεόρασης, αφού οι πρώτες συμβάσεις παρουσιαστών έληξαν χθες (30 Νοεμβρίου) με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να μένει ουσιαστικά χωρίς τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι εκπομπές «Μένουμε Ελλάδα» με τον Γιώργο Αμυρά και τη Ρένια Τσιτσιμπίκου αλλά και το «Έχει γούστο» της Μπήλιως Τσουκαλά μπαίνουν στο χρονοντούλαπο μέχρις ότου να αποφασισθεί η ανανέωση των συμβολαίων των παρουσιαστών τους.

Ανάλογη τύχη με τις προαναφερθείσες εκπομπές φαίνεται να έχουν και οι πρωινές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης, καθώς στις 10 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις τόσο της παρουσιάστριας Μαρίας Σαράφογλου όσο και του πρωινού διδύμου Αρβανίτη - Κατσίμη.

Ουσιαστικά με τη λήξη των συμβάσεων παρουσιαστών και δημοσιογράφων, το πρωινό πρόγραμμα της Ραδιοτηλεόρασης μένει στον «αέρα», ενώ κανένα από τα διοικητικά στελέχη του καναλιού δε δύναται να εγγυηθεί την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η εικόνα πολύπλευρης ενημέρωσης και πολιτισμού που θέλει να βγάζει προς τα έξω η ΕΡΤ, δεν έχει πλέον καμία σχέση με τα απανωτά «best of» που προβάλλονται καθημερινά από τις συχνότητές της.

Στις 20 Δεκεμβρίου λήγουν και οι συμβάσεις των ανταποκριτών της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ ανάλογος προβληματισμός επικρατεί και για τις θέσεις του  Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) του καναλιού της Αγ. Παρασκευής.

Nεύρα - πολλά νεύρα στους κατά τα άλλα καλογυαλισμένους διαδρόμους της ΕΡΤ, αφού παρουσιαστές και εκπομπές «κόβονται» ξαφνικά, χωρίς καμία ενημέρωση για το τηλεοπτικό τους γίγνεσθαι.

Θύμα του «τσεκουρώματος» και η σιδηρά κυρία της ενημέρωσης Έλλη Στάη , η οποία ανήκει στο προσωπικό ειδικών θέσεων και ως εκ τούτου νιώθει την καρέκλα της να «τρίζει» επικίνδυνα.

Φ.Π. 
TAGS