Ένα μικρό παράθυρο ώστε να διευθετηθεί μερικώς το πρόβλημα που έχει προκύψει με το πολυνομοσχέδιο και την ένταξη της ΕΡΤ  και του ΑΠΕ σε καθεστώς ΔΕΚΟ, άφησε ο Ευ. Βενιζέλος στη σημερινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων.
Όπως είπε η ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο δεν θα αλλάξει, αλλά μπορεί να αλλάξει το καθεστώς που αφορά στις αμοιβές και στα ασφαλιστικά ταμεία. Μπορεί δηλαδή να ισχύσουν οι συλλογικές συμβάσεις των δημοσιογράφων και οι κρατήσεις να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα ενταχθούν στο «εδάφιο δύο» και δεν θα έχουν δραματικές περικοπές.
Ωστόσο για να ρυθμιστούν όλα αυτά, οι δημοσιογράφοι θα πρέπει πρώτα να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον Παντελή Καψή.
Την ίδια ώρα ο Ευ. Βενιζέλος «κάρφωσε» τον Ηλία Μόσιαλο λέγοντας ότι δεν του είχε δώσει να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.
Ωστόσο θυμίζουμε ότι ο Ηλίας Μόσιαλος είχε αναλάβει πρωτοβουλία (μετά από σχετική δήλωση στο Newpost.gr) και είχε καταρτίσει τροπολογία, την οποία αρνήθηκε να υιοθετήσει ο Βενιζέλος.
Στις 2 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση στην ΕΡΤ.