Σύμφωνα με πληροφορίες πολιτικών συντακτών της ΕΡΤ, ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής θα αποδεχθεί τη συζήτηση της τροπολογίας που αφορά τους δημοσιογράφους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, του ΑΠΕ- ΜΠΕ και των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, στο νομοσχέδιο Θαλασσίων Υποθέσεων. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων. Το νομοσχέδιο συζητείται την προσεχή Πέμπτη 15 του μήνα. Ο Χρήστος Παπουτσής θα αποδεχθεί τη συζήτηση της τροπολογίας, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σχετική με το νομοσχέδιο. Επί της ουσίας του ζητήματος όμως, την κυβερνητική γραμμή θα εκφράσει ο Παντελής Καψής. Και ουδείς γνωρίζει τι μπορεί πλέον να πράξει ο Βενιζέλος…

Όπως σημειώνεται στην τροπολογία δεν είναι δυνατόν να εξομοιωθούν οι δημοσιογράφοι με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, γιατί κάτι τέτοιο «δυναμιτίζει το κύρος και την αξιοπιστία των Δημόσιων Μέσων Ενημέρωσης. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν έχει υιοθετηθεί ανάλογη εργασιακή σχέση για το δημοσιογραφικό δυναμικό».

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ολοκληρώθηκε με απόφαση  να συνεχιστούν οι 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Η απόφαση ελήφθη με 87 ψήφους υπέρ ενώ 66 ψήφισαν υπέρ των στάσεων εργασίας.


ΧΡΑΝΣχετικά Θέματα:

Κατατέθηκε η τροπολογία για την ΕΡΤ