Πρόταση που ισοδυναμεί με «όχι» στην αποφυλάκισή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρη Καπράνου, υπέβαλε προς του δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις αρχές Νοεμβρίου για το σκέλος του μεγάλου σκανδάλου των ομολόγων που αφορά την αγορά από το ταμείο των δημοσιογράφων, τον Ιούλιο του 2006, του δομημένου ομολόγου των 130 εκατ. ευρώ.

Μετά τη μαραθώνια απολογία του, τόσο ο εφέτης ανακριτής Γ. Λέκκας, όσο και ο εισαγγελέας είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Ο κ. Καπράνος κατηγορείται για απάτη, απιστία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ημέρες μετά την αγορά του ομολόγου από το ταμείο, βρέθηκαν σε λογαριασμούς του στην Ελβετία 1,8 εκατ. ευρώ. Ο δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση και για το ομόλογο υποστήριξε πως επρόκειτο για επένδυση με εγγυημένο κεφάλαιο και καλές αποδόσεις, από την οποία δεν προέκυψε ουδεμία ζημία για το Ταμείο.

Το αίτημα του κ. Καπράνου θα κριθεί οριστικά τις επόμενες μέρες από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.