Το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στη Βουλή, για να ενημερωθούν όσοι βουλευτές δεν έχουν ενημερωθεί για την τροπολογία της ΠΟΕΣΥ- ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη στην ολομέλεια.   
Ως αυτή τη στιγμή, επίσημη θέση από την πλευρά του αρμόδιου υπουργού δεν υπάρχει, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες φέρουν τον Παντελή Καψή να έχει συναντηθεί με τον Ευ. Βενιζέλο- υπεύθυνο για τη δημοσιογραφοκτόνο ρύθμιση που δημοσιοϋπαλληλοποιεί τους δημοσιογράφους.
Όχι ότι αυτό έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία. Η τροπολογία φέρει περίπου 130 υπογραφές βουλευτών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και- όπως έχουν δηλώσει- θα υπερψηφιστεί και από τα κόμματα της αριστεράς. Κάποιοι μάλιστα σκέφτονται να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για να μην γίνει καμιά «στραβή» και στην περίπτωση αυτή θα δείτε υπουργούς και ανώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν την τροπολογία.
Η μόνη ενδεχομένως σημασία που έχει, σχετίζεται με το γεγονός ότι το… γινάτι βγάζει μάτι. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν πει του Βενιζέλου ότι αν δεσμευτεί ότι θα προτείνει την ψήφιση της τροπολογίας, η απεργία θα λήξει. Ματαίως…
Από την άλλη, ο έτερος αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνει με το θράσος που προκαλεί η άγνοια ότι οι συνδικαλιστές που μάχονται για την απεργία, παίζουν παιχνίδι εις βάρος της ΕΡΤ. Προσέξτε: οι συνδικαλιστές και όχι η κυβέρνηση που προκάλεσε το πρόβλημα.

ΧΡΑΝ