Ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης πυροβολούν για την απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ να προσφύγει στα δικαστήρια για την απεργία, στην πλάτη των εργαζομένων στα Δημόσια ΜΜΕ, πολλά παιχνιδάκια άρχισαν να παίζονται. Ενδεχομένως η κατάσταση να ξεκαθαρίσει στις 12.30 το μεσημέρι, όταν ο Ευ. Βενιζέλος θα δεχθεί τους απεργούς. Ωστόσο...
Στην ΕΡΤ δίνουν και παίρνουν οι φήμες ότι η τροπολογία που κατατέθηκε, μπορεί και να μην συζητηθεί την Πέμπτη και η ψήφισή της να μετατεθεί για τον Ιανουάριο, σε νομοσχέδιο του Ευ. Βενιζέλου. Σε αυτό- λένε, οδηγεί και το γεγονός ότι ο Π. Καψής (καλώς τονα κι ας άργησε) είπε στον Γιώργο Σαββίδη της ΠΟΕΣΥ ότι… κάτι έχει κατά νου.
Αφού σας πω ότι οι άνθρωποι του Βενιζέλου και του Χυτήρη στο ΔΣ της ΕΡΤ ψήφισαν υπέρ της προσφυγής στα δικαστήρια- έχει τη σημασία της η είδηση, σας παραθέτω τον αντίλογο που αναπτύσσουν κάποιοι εκ των απεργών της ΕΡΤ.

Λένε λοιπόν ότι δεν συντρέχει λόγος για να μετατεθεί η ψήφιση της τροπολογίας. Αν ο Βενιζέλος ήθελε να λυθεί το πρόβλημα, θα το είχε λύσει- αντιθέτως πάλεψε για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι δημοσιογράφοι των Δημοσίων ΜΜΕ, γράφοντας στα πολυτελή του υποδήματα τις δεοντολογίες και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Προσθέτουν ότι για να μην γίνει καμιά περίεργη ντρίμπλα και δεν εμφανιστούν όλοι- όσοι υπέγραψαν την τροπολογία, καλό είναι κάποιοι να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία- γνέφουν με τον τρόπο αυτό, προς την πλευρά της ΝΔ και της Αριστεράς. Στην τελική, αν υπάρχει συμπαιγνία και προσπάθεια κάλυψης της… δημοσιογραφικής μπουγάτσας του Βενιζέλου (θυμόσαστε την ιστορία με τον ΦΠΑ), ας αποκαλυφθεί.

Και καταλήγουν λέγοντας ότι δεν μπορούν να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στον Καψή, ο οποίος συνεχίζει να ποιεί τη νήσσα, λες και το υπουργιλίκι έχει μόνο μεγαλεία και καθόλου ευθύνες. Αφήστε που η συμπεριφορά του έναντι των συνδικαλιστών στον ΔΟΛ δεν προϊδεάζει για τα καλύτερα.

Προσωπικώς, δεν έχω να κερδίσω τίποτα εν τη παλάμη. Είτε ψηφιστεί η τροπολογία, είτε όχι. Ωστόσο, θεωρώ μεγάλη ξεφτίλα να θέλουν να κάνουν τους δημοσιογράφους δημοσίους υπαλλήλους. Και μεγάλη αδικία να χαθεί τζάμπα ο αγώνας που δόθηκε, με φτηνά παιχνιδάκια της τελευταίας ώρας.

Για τις αντιδράσεις του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μ.Μ.Ε. της ΝΔ, Σ. Κεδίκογλου, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, αρκούμαι νας σας πω ότι απαξάπαντες πυροβολούν την διοίκηση της ΕΡΤ. Ας το πράξουν με τον τρόπο που πρέπει και στη Βουλή.

ΧΡΑΝ