Στη συνάντηση με τον Δημήτρη Ρέππα, που έγινε σήμερα το πρωί πριν από το ραντεβού με τον Ευ. Βενιζέλο, φάνηκε ότι οι απεργοί της ΕΡΤ οδηγούνται σε συμβιβαστική λύση και η τροπολογία που έχει κατατεθεί, τελικά θα αποσυρθεί για να κατατεθεί άλλη που θα συντάξει ο Π. Καψής. Ο υπουργός επικρατείας, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι θετική στο θέμα της ΕΡΤ.
Ο Δ. Ρέππας διαβεβαίωσε τους απεργούς ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει θέληση να λυθεί το ζήτημα και τους προέτρεψε να συναντηθούν με τον Π. Καψή στον οποίο μάλιστα και τηλεφώνησε για τα σχετικά.
Το ερώτημα που δημιουργείται είναι γιατί η κυβέρνηση που έχει τη «θέληση», τόσο χρονικό διάστημα κώφευε. Τι έκανε ο Βενιζέλος και γιατί χρειάζεται να τηλεφωνεί ο Ρέππας στον Καψή για χειριστεί ένα φλέγον θέμα της αρμοδιότητάς του.
Όσο αφορά στη συνάντηση με τον Βενιζέλο, αυτός τους... παρέπεμψε στον Καψή.
Τη γνώμη μου την έχω καταθέσει ( διαβάστε το «Ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΡΤ, γιατί… φοβού τον Βενιζέλο και τροπολογία φέροντα») και αμαρτία ουκ έχω. Μακάρι να διαψευστώ.

ΥΓ1: Στην κατ' ιδίαν ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Π. Καψής είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια η τροπολογία να φτάσει στη Βουλή ως το τέλος του χρόνου και διευκρίνησε ότι για το θέμα των συμβασιούχων η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω. Δηλαδή, μόνον το 50% θα επαναπροληφθεί.
ΥΓ2: Επιμένω να εύχομαι να μην διαψευστώ...


ΧΡΑΝ