Ο Ευ. Βενιζέλος και όχι ο Π. Καψής, όπως είχε ειπωθεί χθες, ήταν αυτός που από την πλευρά της κυβέρνησης κατέθεσε την τροπολογία για τους εργαζόμενους στα Δημόσια ΜΜΕ.
Είναι προφανές ότι η κίνηση γίνεται λόγω της πίεσης που ασκήθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και την κατάθεση (με 130 υπογραφές) της τροπολογίας των ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ήδη στην Βουλή, γίνεται «μάχη» καθώς βουλευτές που έχουν υπογράψει την τροπολογία ΠΟΕΣΥ- ΠΟΣΠΕΡΤ εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιμείνουν, ενώ στις διαπραγατεύσεις εμπλέκονται και συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με την τροπολογία που διατηρεί τους εργαζόμενους σε ξκαθεστώς ΔΕΚΟ, «υπέρβαση του ορίου των 1.900 ευρώ είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση που το μέσο κατά κεφαλή κόστος μισθοδοσίας του φορέα δεν υπερβαίνει το 65% του αντίστοιχου 31-12-2009». Με τον τρόπο αυτό, έχοντας χάσει ήδη το 30%, θα έχουν απώλεια άλλο 5% και οι αμοιβές τους θα ορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση και όχι από τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Θυμίζουμε ότι ως Newpost.gr, είχαμε προειδοποιήσει γράφοντας «ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΡΤ, γιατί… φοβού τον Βενιζέλο και τροπολογία φέροντα».

Και αυτό γιατί είχαμε αποκαλύψει ότι ο Ευ. Βενιζέλος ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή για τα προβλήματα που προκαλούσε η απόφασή του να εντάξει τα Δημόσια ΜΜΕ στον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, αφού στενοί του συνεργάτες είχαν αλληλογραφία με τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ Θανάση Παπαγεωργίου. (Διαβάστε εδώ «Πώς ο Βενιζέλος κορόιδεψε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τους οδηγεί στην εξαθλίωση»).

Μάλιστα, η αποκάλυψη της αλληλογραφίας, μαθαίνω ότι εκνεύρισε τον κ. αντιπρόεδρο, ο οποίος προέβη και σε σχετικά σχόλια σε συζητήσεις με δημοσιογράφους κατά το πρόσφατο ταξίδι τους στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Στα παλιά μου τα παπούτσια ο εκνευρισμός του- αναφέρω το γεγονός απλώς για να γνωρίζει (ο Βενιζέλος) ότι όσα λέει, φτάνουν στα αυτάκια μας.

ΧΡΑΝ