Ως γνωστόν, η μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, είναι ποινικά αυτόφωρη διαδικασία. Όποιος εργοδότης δεν το καταβάλλει, κάνει Χριστούγεννα στη… μπουζού. Φέτος τα Χριστούγεννα, τρεις εκδότες δεν το κατέβαλλαν και δημιουργείται το ερώτημα αν θα κινηθεί εναντίον τους η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Αν δηλαδή θα κάνουν γιορτές βλέποντας τον ουρανό με… κάγκελα, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του καθενός κυρ Μήτσου που δεν μπόρεσε να καταβάλλει δώρο στους εργαζόμενους της βιοτεχνιούλας του.   Δώρο δεν κατέβαλλε η Μάνια Τεγοπούλου που οδεύει προς το άρθρο 99. Οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας είναι από τον Αύγουστο απλήρωτοι και στους διαδρόμους της εφημερίδας, ακουγόταν χθες ότι η Μάνια δεν θα κοιμόταν στο σπίτι της…  

Το ίδιο και στο Alter. Και εκεί ο Γιαννίκος (ενδεχομένως και ο Κουρής- δεν γνωρίζω επακριβώς) αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της σύλληψης. Ο Γιαννίκος, λένε ότι δεν έχει καταβάλλει ολόκληρο το δώρο και στον Επενδυτή- έδωσε το μισό, αλλά για να κινηθεί η διαδικασία, φτάνει το Alter. Σημειώνεται ότι ο Γιαννίκος βρίσκεται εκτός Κορυδαλλού με περιοριστικούς όρους λόγω των χρεών προς το Δημόσιο. Άρα, η διεύθυνσή του είναι γνωστή στις αρχές.  

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Ανδρουλιδάκης της Εξέδρας. Ούτε αυτός κατέβαλλε το δώρο και χθες κάτι έλεγε ότι του φταίει ο… Μπόμπολας γιατί δεν είχε τα λεφτά να πληρώσει. Δεν γνωρίζουμε και δεν έχει σημασία τι ακριβώς εννοούσε.  

Το ερώτημα παραμένει: Είμαστε όλοι ίσοι έναντι του νόμου ή όχι;  


ΧΡΑΝ