Πριν συνέλθουμε από το πατατράκ με την Ελευθεροτυπία, τον γύρο της δημοσιογραφικής πιάτσας άρχισε να κάνει μια νέα πληροφορία που αν επαληθευτεί, θα προκαλέσει «τσουνάμι» στον χώρο του τύπου. Σύμφωνα με φήμες, ο Φώτης Μπόμπολας σκέφτεται να κλείσει το ημερήσιο Έθνος και μάλιστα πριν από την γιορτή του! Δηλαδή, τις επόμενες τρείς εβδομάδες, μέσα στις γιορτές! 

Το σενάριο προβλέπει ότι το Μπομπολαίικο θα κρατήσει μόνον το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας.

Και ενώ η φήμη συζητείται στα ανώτερα κλιμάκια της δημοσιογραφικής οικογένειας, στο Έθνος, οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι ο Φώτης, η (σύζυγος) Ειρήνη και ο κύριος Γιώργος έχουν αναθαρρήσει από τις εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία.

Όχι βέβαια ότι δεν θα επιμείνουν στη μείωση των αποδοχών κατά 10%, εκμεταλλευόμενοι και την ανεργία στον κλάδο, αλλά στο λουκέτο ούτε που πάει ο νους τους. 

Αν οι φήμες επαληθευτούν, πράγμα που απεύχομαι, να έχουμε μια νέα περίπτωση Μάνιας. Τον Φώτη. Μόνον που σε αυτή την περίπτωση, ο πατριάρχης της οικογένειας, ο κύριος Γιώργος, θα είναι εν ζωή και θα παρακολουθεί την κατεδάφιση του οικοδομήματος που τον βοήθησε να φτάσει εκεί όπου βρίσκεται…

 

Χριστίνα Αναστασίου