Ενώ η ΕΡΤ αποδεκατίζεται καθημερινά και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου- ημέρα που «τελειώνουν» οι συμβασιούχοι θα αποδεκατιστεί για τα καλά, από το μυαλό των υπευθύνων, περνούν τρελές σκέψεις για ανοιχτούς διαγωνισμούς. Να ξεχαστεί δηλαδή το περυσινό για «1+1» χρόνο, να ισχύσει η μείωση που είναι πάνω από 50% για τους δημοσιογράφους (το γιατί αφού δεν εντάσσονται τελικά στους δημοσίους υπαλλήλους δεν το καταλαβαίνω) και στο καπάκι, γι αυτές τις 63 θέσεις συμβασιούχων που απομένουν να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός.
Μόνον τα βιογραφικά που θα συγκεντρωθούν με δεδομένη την κρίση στον κλάδο, θα χρειαστούν κάτι μήνες να διαβαστούν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση θα μπορεί να πανηγυρίζει και να κομπορρημονεί για ανύπαρκτες επιτυχίες ενώπιον της τρόικας, μιλώντας για 600 «κεφαλάκια» λιγότερα.
Ας συνέλθουμε και ας συνέλθουν και οι της ΕΣΗΕΑ σύντροφοι- ονόματα γνωρίζω αλλά δεν τα λέω σήμερα. Τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, συνηθίσαμε να τους λέμε «αμνούς» γιατί άπαξ του έτους σφαγιάζονται, αλλά μια πυξ λαξ εκπαραθύρωσή τους δεν τιμά ούτε τον υπουργό Επικρατείας (δημοσιογράφο) Παντελή Καψή, ούτε το ΔΣ της ΕΡΤ, ούτε την ΕΣΗΕΑ.
Η επιλογή τους- είναι θέμα ηθικής τάξης- πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 17 του μήνα. Και φυσικά να γίνει από τους ήδη υπάρχοντες- όπως δηλαδή θα γίνει αν ξαναλειτουργήσει το Alter ή αν ξανατυπώσει φύλλο η Ελευθεροτυπία, κάτι που ευχόμαστε όλοι. Και ο αριθμός τους πρέπει να μεγαλώσει και σε λογικό χρόνο το όλο θέμα να διευθετηθεί γιατί αυτή η ομηρία, αποτελεί άγος για τη δημοσιογραφία.
Όλα αυτά μπορεί να «σκοντάψουν» στις επερχόμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ μιας και η κυβέρνηση διαμηνύει ότι συμβασιούχοι με την ΕΡΤ κλειστή δεν υπάρχουν. Sorry αλλά αυτό είναι ωμός εκβιασμός. Οι κινητοποιήσεις δεν θα ισχύσουν ένα ολόκληρο χρόνο. Και με την λογική αυτή, αν η ΕΡΤ είναι κλειστή, σε λίγο θα μας πείτε ότι δεν συντρέχει λόγος να υπάρχουν και μόνιμοι υπάλληλοι. Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος; 

ΧΡΑΝ
TAGS