Ο 53χρονος ηθοποιός βρέθηκε το πρωί στο πλατό της εκπομπής "Πρωινό mou" και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η σειρά έχει καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

«Η ζωή μας εδώ δεν έχει κάτι το συγκλονιστικό, αλλά, επειδή είχα συνηθίσει στην Αθήνα, η ζωή στη φύση δημιουργεί αμέσως άλλη ποιότητα ζωής», είπε ο Στέλιος Μάινας, ο οποίος εδώ και κάποιους μήνες διαμένει στην Κρήτη για τα γυρίσματα της σειράς.

«Το πρώτο επεισόδιο ήθελα να το δω μόνος μου, γιατί είχα αγωνία», παραδέχτηκε ο ηθοποιός. «Δεν βλέπω υλικό όταν γίνεται το γύρισμα, οπότε έχω μεγάλη αγωνία. Πάντως, μετά το δεύτερο επεισόδιο, που είναι πιο χαλαρά τα πράγματα, μου αρέσει να έχω και φίλους μου μαζί να το βλέπουμε».

Τέλος, προσπάθησε να εξηγήσει την επιτυχία που σημειώνει το "Νησί" λέγοντας: «Είναι ασύλληπτη, επιστημονικής φαντασίας, η ανταπόκριση του κόσμου. Αλλά αυτό κάτι σημαίνει. Ότι ο κόσμος μπούχτισε, δεν αντέχει άλλο και μόλις δει την ποιότητα φωνάζει, αδημονεί να την εισπράξει. Ο κόσμος γενικότερα ζητά μια ελπίδα στη ζωή του. Ύστερα από αυτά τα οικονομικά μέτρα και όλη αυτή την πίεση, την πρώτη ελπίδα που του δίνεις, τη ρουφάει».