Η αλήθεια είναι ότι χθες το βράδυ το MEGA στο δελτίο ειδήσεων και στην συνέχεια ο Γιάννης Πρετεντέρης στην εκπομπή του αποκάλυψαν τις συζητήσεις που γίνονται για τον 13ο και 14ο  μισθό!
Οι κοινωνικοί εταίροι συζητούσαν σχετικά με τα νέα μέτρα της τρόικας και η πληροφορία που είχε το κανάλι έλεγε ότι υπήρξε πρόταση για την κατάργηση των δυο μισθών.
 
Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης ανέφερε πως η θέση όλων των εργοδοτικών φορέων είναι να μη συζητηθεί καθόλου η μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να μην καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός. 

Μιλώντας στο δελτίο του MEGA και αφού στριμώχθηκε άγρια αλλά σε ευπρεπές πλαίσιο από την Όλγα Τρέμη, πρόσθεσε πως αυτό που ζητούν είναι τοπάγωμα μισθών για μία τριετία και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 10%. 

Ερωτηθείς για την τύχη των δώρων στις κλαδικές συμβάσεις, απάντησε πως ενδεχομένως σε κάποιες τέτοιες συμβάσεις να υπάρχουν υπερβολές και αν κανείς θέλει να προχωρήσει σε εξορθολογισμό μπορεί να το κάνει. Διευκρίνισε πως αυτό μπορεί να σημαίνει μείωση ή υπολογισμό του δώρου πάνω στο βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης. Επισήμανε πάντως πως δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα για την κλαδική σύμβαση των εμποροϋπαλλήλων.
 
Στο μεταξύ αργότερα στην εκπομπή «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του Γιάννη Πρετεντέρη απεκαλύφθη ότι στο τραπέζι της συζήτησης των εργοδοτών έπεσαν οι προτάσεις της επιβολής πλαφόν στο ύψος του 14ου μισθού, της κατάργησης ή του περιορισμού των «αυτόματων» αυξήσεων στους μισθούς που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις μέσω των ωριμάνσεων και το πάγωμα των μισθών για την επόμενη τριετία. 

Ειδικότερα, για τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα οι πληροφορίες αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι μια από τις προτάσεις είναι να καταβάλλεται όπως ισχύει σήμερα στους εργαζόμενους που εισπράττουν αποδοχές μέχρις ενός ορισμένου ύψους αλλά όχι και στους εργαζόμενους με υψηλούς μισθούς, τα στελέχη κλπ
Τ.Χ