Με τη σύλληψη 20 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου έληξε λίγο πριν τις 3 το απόγευμα η κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH. Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στις 11 το πρωί στο σταθμό, στη λεωφόρο Κηφισίας 64, στο Μαρούσι, έβγαλαν τους δημοσιογράφους από το στούντιο και για περισσότερη από μία ώρα μετέδιδαν κείμενα συμπαράστασης στα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που είναι έγκλειστα στις φυλακές και διάβαζαν αποσπάσματα από τις προκηρύξεις της οργάνωσης, καθώς και οικονομικές αναλύσεις για την κρίση στην Ελλάδα.

Όταν ολοκλήρωσαν την «εκπομπή» τους, αποχώρησαν από το στούντιο, προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα, αλλά παρέμειναν στο χώρο του σταθμού, επειδή εν τω μεταξύ είχαν μεταβεί έξω από το κτίριο αστυνομικές δυνάμεις.

Οι νεαροί ζητούσαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί για να αποσυρθούν και αυτοί, κάτι που δεν έγινε.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις, οι καταληψίες βγήκαν από το σταθμό, συνελήφθησαν παρουσία εισαγγελέα και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «εκθείαση εγκληματικών πράξεων», «πρόκληση σε διέγερση» και άλλα συναφή αδικήματα. Με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού έκαναν έκκληση να αποχωρήσει η αστυνομία, ενώ διαβάστηκαν κείμενα συμπαράστασης και δηλώσεις των φυλακισμένων μελών του «Επαναστατικού Αγώνα», θέλοντας να ενημερώσουν τους πολίτες για τη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα.

(οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Σπύρου Χαριτάτου στο twitter)  


Πηγή: ToΠοντίκι- ΑΠΕ