Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ζητώντας την άμεση υπογραφή της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για την πρόσληψη των συμβασιούχων.
Η απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι σε κινητοποιήσεις βρίσκεται ήδη η ΠΟΣΠΕΡΤ, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να υπολειτουργεί ή μάλλον να λειτουργεί υποτυπωδώς.

Από πίτα που δεν τρως, μη σε μέλλει κι αν καεί- λέει μια λαϊκή παροιμία. Ωστόσο η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης,  με βάζει στον πειρασμό να κάνω μια μικρή παρατήρηση:
Θα καταλάβαινα τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες, που αποτελούν ακραία μορφή απεργιακού αγώνα, αν είχαν αίτημα την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων δημοσιογράφων, μιας και έχουν εξαιρεθεί από το καθεστώς των ΔΕΚΟ. Θα μπορούσα να το καταλάβω, ακόμα και αν είχαν αίτημα να αυξηθεί ο αριθμός τους από 63- είναι περιέργως 22 άτομα λιγότερα από το 50% που προβλέπει ο νόμος. Το να κάνεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες για την ΚΥΑ, λες και δεν υπάρχουν άλλες μορφές διαμαρτυρίας, ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να το καταλάβω, γιατί δεν πάει το μυαλό μου στο τι θα κάνεις για σημαντικότερα πράγματα από μια καθυστέρηση, έστω και αν αυτή, ναι, είναι απαράδεκτη.

Στο μεταξύ, η επαφή Καψή- Καλφαγιάννη για να εκτονωθεί η κατάσταση με την ΠΟΣΠΕΡΤ, αν και αναμενόταν δεν πραγματοποιήθηκε.

Όλη η ΕΡΤ στα… κάγκελα.

ΧΡΑΝ
TAGS