Σε αναμονή μέχρι τη Δευτέρα, και πάντα απλήρωτοι, παραμένουν οι εργαζόμενοι της Bestend, που βρίσκονται σε απεργία για δεύτερη εβδομάδα. Σε επικοινωνία που είχε το διασωματειακό των ενώσεων του Τύπου με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο  κ. Κ. Γιαννίκος δεν απάντησε στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων, επιμένοντας στη σύνδεσή του με «θέμα αποζημιώσεων», όπως είχε διατυπώσει και σε επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ. Ο κ. Γιαννίκος, απαντώντας στην έκκληση του διασωματειακού να καταβάλει τα δεδουλευμένα ώστε να λυθεί η απεργία, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά και να επανεκδοθούν κανονικά τα έντυπα της εταιρείας (Κόσμος του Επενδυτή, TIVO, Δίφωνο, Informer), υποστήριξε πως τα σχέδιά του «δεν βρίσκονται σ’ αυτή την κατεύθυνση». Δεσμεύτηκε πάντως να γνωστοποιήσει οριστικά τα σχέδιά του μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η έκδοση και κυκλοφορία απεργοσπαστικού, «πειρατικού» τηλεοπτικού περιοδικού, του TIVI news, σχεδόν πανομοιότυπου με το TIVO, οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται επίσης σε απεργία, έγινε έλεγχος από την Eπιθεώρηση Eργασίας στα γραφεία της Modern Times στη Βούλα, τα οποία εμφανίζονται ως έδρα και της εταιρείας που κυκλοφόρησε το «πειρατικό» έντυπο. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία Κίνησις Ήχου και Εικόνας, που εμφανίζεται ως εκδότρια του «πειρατικού» εντύπου, έχει πράγματι την έδρα της εκεί, με εργαζόμενους από την περασμένη Δευτέρα 6 υπαλλήλους (τεχνικούς και συντάκτες) που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα εργάζονταν στην Bestend, ακριβώς για την έκδοση του τηλεοπτικού περιοδικού TIVO. Έτσι, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες των απεργών της Bestend για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η ιδιοκτησία.

Κατά τον έλεγχο των επιθεωρητών εργασίας στα γραφεία της Modern Times στη Βούλα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι εργαζόμενοι και αυτής της εταιρείας ιδιοκτησίας του κ. Κ. Γιαννίκου είναι απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες, ενώ οφειλόταν και το μισό δώρο Χριστουγέννων, το οποίο η διεύθυνση της εταιρείας έσπευσε να καταβάλει επί τόπου, επιβεβαιώνοντας το δημοφιλές ρητό ότι τελικά «λεφτά υπάρχουν….».

Η συνέλευση των εργαζομένων της Bestend ενημερώθηκε για τις εξελίξεις αυτές και ανανέωσε το ραντεβού της για τη Δευτέρα, οπότε θα πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, εφόσον βεβαίως αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της ιδιοκτησίας, όπως δεσμεύθηκε ο κ. Κ. Γιαννίκος.

ΠΗΓΗ:ergazomenoiependyti.wordpress.com
TAGS