Κοντά στην υπογραφή εργασιακής σύμβασης βρίσκονται οι δημοσιογράφοι στο ΒΗΜΑ, αποδεχόμενοι τη μείωση των μισθών για δύο χρόνια ή έως ότου υπογραφεί συμφωνία ΕΣΗΕΑ- ΕΙΗΕΑ και διασφαλίζοντας ότι στο διάστημα αυτό δεν θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις.
Πρακτικό Επιτροπής Βήματος

Τα μέλη της Επιτροπής που εξελέγησαν από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο «Βήμα» (10/1/2012), παρουσία του εκπροσώπου Τάσου Αναστασιάδη, συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (12/1/2012) με τη διοίκηση του ΔΟΛ. Η συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του Ομίλου κ. Σταύρο Ψυχάρη, που διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, είχε ως αποκλειστικό της αντικείμενο την πρόταση των εργαζομένων του «Βήματος», όπως αποτυπώθηκε στην σχετική απόφαση της γενικής συνελεύσεως με στόχο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συμφωνίας-σύμβασης.
Επί της προτάσεως για επανεξέταση της «οριζόντιας περικοπής» 20% στη λογική του ποσού που έχει προϋπολογισθεί να εξοικονομηθεί για τον Οργανισμό (δηλαδή να μελετηθεί φόρμουλα ώστε να προκύψει το εν λόγω ποσό στο οποίο καλούνται να συμβάλλουν οι εργαζόμενοι με κατώτερο πλαφόν της περικοπής τα κλιμάκια της αμέσως προηγούμενης σύμβασης ΕΣΗΕΑΕΙΗΕΑ) ο κ. Ψυχάρης ήταν αρνητικός. Το κύριο επιχείρημα που επικαλέσθηκε ήταν ότι κάτι τέτοιο είναι τεχνικά αδύνατο με βάση τα στοιχεία της μισθολογικής κατάστασης του Οργανισμού από τα οποία -όπως είπε-, προκύπτει ότι ο αριθμός των πάνω από τη σύμβαση του 2008-2009 αμειβομένων εργαζομένων του ΔΟΛ είναι πολύ μικρός για να καλυφθεί το ποσό της εξοικονόμησης.
Η διοίκηση του ΔΟΛ επέμεινε, ως εκ τούτου, στην κατά 20% «οριζόντια» περικοπή, θέτοντας όμως τρείς επισημάνσεις:
Πρώτον, θα διατηρηθεί το «πλαφόν» των 1500 ευρώ, που, όπως είπε, «καλύπτει» τα πρώτα κλιμάκια της από το 2008-2009 σύμβασης της ΕΣΗΕΑΕΙΗΕΑ.
Δεύτερον, η περικοπή των μισθών κατά 20% θα ισχύσει αυστηρά για μία διετία. Αν ο ΔΟΛ ακόμη και εντός του έτους βελτιώσει τα οικονομικά του και επιλύσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, τότε δεσμεύεται ότι οι αποδοχές των εργαζομένων θα επανέλθουν στην προ της απομείωσης περίοδο.
Τρίτον, στην περίπτωση κατά την οποία υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ, τότε αυτομάτως οι αποδοχές θα διαμορφωθούν με βάση τους όρους της σύμβασης.
Επί των άλλων θεμάτων τα οποία ετέθησαν από τη γενική συνέλευση του «Βήματος», η διοίκηση του ΔΟΛ αποδέχθηκε να αναλάβει έγγραφες δεσμεύσεις για τα εξής:
Πρώτον, να μην υπάρξουν κατά τη διάρκεια της διετούς ισχύος της σύμβασης ομαδικές απολύσεις εργαζομένων με το σκεπτικό ότι η απομείωση των αποδοχών των εργαζομένων πραγματοποιείται ακριβώς για να αποφευχθούν οι απολύσεις.
Δεύτερον, να ενσωματωθεί ο 13-ος και 14-ος μισθός στις αποδοχές, εάν αυτοί κοπούν με νομοθετική ή άλλη κυβερνητική ρύθμιση.
Τρίτον, να ισχύσουν όλα τα θεσμικά ζητήματα (π.χ. διαβάθμιση εσωτερικοί - εξωτερικοί συντάκτες, κλιμάκια και πριμ πολυετίας, επιδόματα θέσης - γάμου - τέκνων, δικαιούμενες ημέρες κανονικής άδειας, επιδόματα αδείας και εορτών κλπ.), όπως προβλέπονται στη συλλογική σύμβαση εργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΙΗΕΑ.
Τέταρτον, όσοι μπουν σε διαδικασία συνταξιοδότησης μέσα στην τριετία 2012-13-14 να εισέλθουν σε αυτή με τα ισχύοντα ως τώρα οικονομικά δεδομένα όσον αφορά την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων εκ μέρους της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ.
Η διοίκηση του ΔΟΛ δεσμεύθηκε ότι αποδέχεται να υπογραφεί μία συμφωνία-σύμβαση στην οποία θα αποτυπώνονται αναλυτικά όλα τα παραπάνω.