ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Formula 1: Οι υψηλές θερμοκρασίες ανησυχούν τον Ρόζμπεργκ

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2012, 20:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Formula 1: Οι υψηλές θερμοκρασίες ανησυχούν τον Ρόζμπεργκ
Facebook Twitter Whatsapp
Αβέβαιος για το αν θα επαναλάβει το θρίαμβο της Κίνας στο Μπαχρέιν, δηλώνει ο Νίκο Ρόζμπεργκ.
Αβέβαιος για το αν θα επαναλάβει το θρίαμβο της Κίνας στο Μπαχρέιν, δηλώνει ο Νίκο Ρόζμπεργκ.

Ο Γερμανός πιλότος που επί Κινεζικού εδάφους κατέκτησε την πρώτη του νίκη στην Formula 1, αναγνωρίζει ότι οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες στο Μπαχρέιν.

Με τις καιρικές προβλέψεις να αναφέρουν υψηλές θερμοκρασίες το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Ρόζμπεργκ παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζει εκ των προτέρων τι τον περιμένει.

Η αλήθεια είναι ότι η Mercedes όπως έχει φανεί μέχρι στιγμής, δυσκολεύεται αρκετά στις υψηλές θερμοκρασίες καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με την φθορά των ελαστικών της. Στην Κίνα για παράδειγμα όπου οι συνθήκες ήταν πιο δροσερές, η Γερμανική ομάδα ήταν ταχύτατη τόσο στον αγώνα όσο και στις κατατακτήριες δοκιμές. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ο νεαρός πιλότος κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αλλά και ο ίδιος ο Ρος Μπράουν, επικεφαλής της Mercedes, αναγνώρισε μετά το τέλος του αγώνα στην Κίνα, ότι τα ελαστικά ήταν ο παράγοντας-κλειδί που χάρισε τη νίκη στην ομάδα.

Ο Ρόζμπεργκ σε δηλώσεις του από το Μπαχρέιν αναγνώρισε ότι η Mercedes έχει κάνει προόδους στον τομέα των ελαστικών, αλλά δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος αν αυτές θα μπορέσουν να περάσουν με επιτυχία στην πίστα κατά την διάρκεια του αγώνα.

«Εχω κάποιες πολύ καλές αναμνήσεις από εδώ, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να ξέρω που ακριβώς θα είμαστε. Σίγουρα στη Σαγκάη τα πήγαμε πολύ καλά, αλλά πριν είχαμε κάποια προβλήματα στους αγώνες. Είναι όμως πιθανόν εδώ να είναι λίγο πιο δύσκολα.

Την ίδια βέβαια στιγμή οι μηχανικοί και όλοι γενικότερα έχουν πραγματικά σημειώσει μία καλή πρόοδο στο στήσιμο του μονοθέσιου. Μαθαίνουμε πολύ γρήγορα, επομένως δεν ήταν σύμπτωση το ότι ήμασταν γρήγοροι στη Σαγκάη. Όχι, γιατί κάναμε καλή δουλειά και πήραμε το καλύτερο από αυτό. Η κατάσταση όμως θα μπορούσε να είναι διαφορετική εδώ με τις θερμοκρασίες. Και αυτό ίσως να αποδειχθεί λίγο μεγαλύτερη πρόκληση.

Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη μας πρόκληση (σ.σ. η υψηλή θερμοκρασία) αυτό το σαββατοκύριακο διότι είχαμε κάποια προβλήματα πολύ πρόσφατα σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Επομένως είναι δύσκολο να προβλέψεις πως θα τα πάμε εδώ. Σίγουρα θα είναι δύσκολο, αλλά ελπίζω ότι θα είναι δύσκολο για όλους και ίσως θα μπορούσαμε να τα πάμε και πάλι καλά».

Πηγή: naftemporiki.gr