current views are: 1

9 Οκτωβρίου 2012
Δημοσίευση16:49

MotoGP: Επιστροφή στις πίστες για τον Στόνερ

Μετά από έξι εβδομάδες απουσίας ο Κέισι Στόνερ επιστρέφει στην ενεργό δράση στον επικείμενο αγώνα στο Μοτέγκι.

Δημοσίευση 16:49’
αρθρο-newpost

Μετά από έξι εβδομάδες απουσίας ο Κέισι Στόνερ επιστρέφει στην ενεργό δράση στον επικείμενο αγώνα στο Μοτέγκι.

Μετά από έξι εβδομάδες απουσίας ο Κέισι Στόνερ επιστρέφει στην ενεργό δράση στον επικείμενο αγώνα στο Μοτέγκι.

Ο Αυστραλός δεν ταλαιπωρήθηκε μόνο από τον τραυματισμένο του αστράγαλο όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έχασε παράλληλα και τον φετινό τίτλο, στην τελευταία του χρόνια στα MotoGP.

Ο Στόνερ είχε τραυματιστεί στον δεξί του αστράγαλο μετά την άσχημη πτώση του στις κατατακτήριες δοκιμές στην Ιντιανάπολη. Αποφάσισε τότε να συμμετάσχει κανονικά στον αγώνα (με ειδική μπότα), τερματίζοντας μάλιστα στην τέταρτη θέση, δίνοντας μάχη να ανέβει στο βάθρο. Στη συνέχεια όμως οι γιατροί του συνέστησαν να μπει στο χειρουργείο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγώνων για έξι εβδομάδες μέχρι να αποθεραπευτεί πλήρως.

Το αν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός μετά τον τραυματισμό και την αγωνιστική αποχή, αυτό είναι άγνωστο και θα ξεκαθαρίσει από την απόδοσή του στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στις πίστες και στους αγώνες, τους οποίους παρακολουθούσε το χρονικό διάστημα της ανάρρωσής του από την τηλεόραση του σπιτιού στην Αυστραλία.

«Οι πρώτες δοκιμές της Παρασκευής θα έχουν ζωτική σημασία για να δούμε πως είναι ο αστράγαλος μου στην μπότα, το ποσοστό κίνησης που έχω αλλά και πόσο μπορώ να πιέσω. Η πίστα στο Μοτέγκι είναι σταμάτα-ξεκίνα με πολλά σημεία δυνατού φρεναρίσματος και επιτάχυνσης. Καταπονεί αρκετά το σώμα και είναι απαιτητική.

Είναι θαυμάσιο που θα ξανασυναντηθώ με την ομάδα μου και θα ανέβω στη μοτοσικλέτα του στο Μοτέγκι αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι τελευταίες έξι εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για μένα. Επρεπε να κάθομαι και να ξεκουράζω τον αστράγαλο μου, να κάνω μερικές φυσιοθεραπείες και να προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τον χρόνο μου – ευτυχώς είχα την Αλι (σ.σ. την κόρη του) που με κρατούσε απασχολημένο.

Παρακολουθούσα τους αγώνες από το σπίτι και αισθάνθηκα άσχημα για τον Ντάνι στο Μιζάνο, αλλά αυτά συμβαίνουν, όπως συνέβησαν και στον Χόρχε στο Ασεν», δήλωσε ο Αυστραλός αναβάτης της Repsol Honda. Παρά την απουσία του ο Στόνερ διατηρεί την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με 186 βαθμούς.

Πηγή:  naftemporiki.gr


σχετικα αρθρα