current views are: 1

30 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση13:33

Πρεμιέρα στη Γενεύη για το baby Jeep

Πλησιάζει ο καιρός που θα δούμε κάτι ενδιαφέρον, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στη Fiat και την Chrysler.

Δημοσίευση 13:33’
αρθρο-newpost

Πλησιάζει ο καιρός που θα δούμε κάτι ενδιαφέρον, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στη Fiat και την Chrysler.

Πλησιάζει ο καιρός που θα δούμε κάτι ενδιαφέρον, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στη Fiat και την Chrysler. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τον Μάρτιο η Jeep θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το νέο της μικρό SUV. Πιθανώς θα ονομάζεται Jeepster (ένα όνομα που χρησιμοποίησε η Willys μετά το Β’ ΠΠ) και θα μοιράζεται την πλατφόρμα του Fiat 500L.

Λεπτομέρειες για την εμφάνιση του μικρού Jeep δεν έχουν γίνει γνωστές, καθώς τα οχήματα δοκιμών φέρουν βαρύ καμουφλάζ. Στο εμπρός μέρος θα κυριαρχεί η γνωστή μάσκα που αποτελεί την «ταυτότητα» κάθε μοντέλου της αμερικάνικης μάρκας. Το μήκος του θα είναι κοντά στα 4,2 m. και θα προσφέρει αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, σε σχέση με το «αδελφάκι» του, το αναμενόμενο Fiat 500X.

Λογικά θα κυκλοφορήσει τόσο ως 4×4 όσο και ως προσθιοκίνητο, ώστε να ανταγωνιστεί ανάλογες προτάσεις από Ευρωπαίους και Ιάπωνες κατασκευαστές. Όσον αφορά τους κινητήρες, για την Ευρώπη θα εξοπλίζεται με τον 0.9 TwinAir Turbo 105 PS και τον 1.6 MultiJet με ανάλογη ισχύ. Στην αγορά των ΗΠΑ θα διατίθεται και με μεγαλύτερου κυβισμού σύνολα, όπως ο 2.4 MultiAir2 Tigershark απόδοσης 186 PS.

Το Jeepster θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Fiat στην Ιταλία και θα κυκλοφορήσει πριν τα τέλη του 2014.


σχετικα αρθρα