current views are: 3

14 Μαΐου 2014
Δημοσίευση21:30

Super cars με…ρεφενέ

H ψηφιακή πλατφόρμα Blancfleet προσφέρει ονειρεμένα αυτοκίνητα με την ημέρα. Ενα Nissan GT-R κοστίζει 279 δολάρια το 24ωρο και μία Mercedes SLS 552 δολάρια την ημέρα!

Δημοσίευση 21:30’
αρθρο-newpost

H ψηφιακή πλατφόρμα Blancfleet προσφέρει ονειρεμένα αυτοκίνητα με την ημέρα. Ενα Nissan GT-R κοστίζει 279 δολάρια το 24ωρο και μία Mercedes SLS 552 δολάρια την ημέρα!

H ψηφιακή πλατφόρμα Blancfleet προσφέρει ονειρεμένα αυτοκίνητα με την ημέρα. Ενα Nissan GT-R κοστίζει 279 δολάρια το 24ωρο και μία Mercedes SLS 552 δολάρια την ημέρα!

Το όνειρο της «απόκτησης» ενός super car κάνει πραγματικότητα ο Τσαρλς Πολάνκο. Ο Αμερικανός δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα Blancfleet, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει, να γίνει ιδιοκτήτης μίας Lamborghini, μίας Porsche ή κάποιου άλλου μοντέλου πολυτελείας για τουλάχιστον μία ημέρα τον χρόνο.

Η πλατφόρμα απευθύνεται προς το παρόν σε πελάτες στη Νέα Υόρκη και λειτουργεί με τη μέθοδο του Crowdfunding. Δηλαδή πολλά άτομα επενδύουν μαζί σε κάτι που τους ενδιαφέρει, ώστε να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσόν και να βγουν και τα ίδια κερδισμένα. Στο Blancfleet μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι στο κόστος απόκτησης ενός super car, αγοράζοντας χρονομερίδια χρήσης του συγκεκριμένου μοντέλου για τουλάχιστον μία ημέρα τον χρόνο. Όποιος θέλει, μπορεί βεβαίως να αγοράσει περισσότερα χρονομερίδια μίας ημέρας, ώστε να οδηγήσει το αυτοκίνητο των ονείρων του π.χ. για ένα Σαββατοκύριακο ή μία εβδομάδα.

Τα κόστη διαφέρουν ανά μοντέλο. Ένα 24ωρο με μία Mercedes SLS AMG GT χρεώνεται από τον Πολάνκο 552 δολάρια, μία Lamborghini Gallardo 535 δολάρια, ενώ πολύ φτηνότερα κοστίζει μία Porsche 911 (231 δολάρια την ημέρα) ή ένα Range Rover Sport (217 δολάρια). Για κάθε ένα από τα οκτώ μοντέλα, που υπάρχουν αυτή την εποχή στην ιστοσελίδα της Blancfleet, προσφέρονται 365 «μετοχές» μίας ημέρας με απεριόριστα χιλιόμετρα χρήσης. Μόλις πουληθούν τα 365 μερίδια, αγοράζεται το αυτοκίνητο από τον Πολάνκο και ξεκινά η χρήση του από τους «μετόχους».

Οι τελευταίοι επιλέγουν τις ημερομηνίες που τους βολεύουν, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται το σέρβις και μεικτή ασφάλιση με 1000 δολάρια συμμετοχή. Προς το παρόν μπορούν να παραληφθούν και να παραδοθούν τα αυτοκίνητα μόνον στη Νέα Υόρκη, όμως η Blancfleet σχεδιάζει να επεκταθεί και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

To κίνητρο για τους ενδιαφερόμενους είναι οι σχετικά χαμηλές τιμές της Blancfleet σε σχέση με την ενοικίαση τέτοιων μοντέλων. Για παράδειγμα, η Lamborghini Gallardo προσφέρεται στη Νέα Υόρκη από την εταιρεία ενοικίασης Hertz για περίπου 1.200 δολάρια την ημέρα, ενώ ο Πολάνκο την κοστολογεί στα 535 δολάρια!

Το κόστος των 365 μεριδίων αντιστοιχεί περίπου στην τιμή αγοράς του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει, ότι η Blancfleet βάζει προς το παρόν από την τσέπη της για την ασφάλεια, τη συντήρηση και τη διαχείριση των πολυτελών μοντέλων. Το κέρδος του Πολάνκο από αυτή την ιστορία προέρχεται από την πώληση του super car μετά από έναν χρόνο χρήσης ως μεταχειρισμένο.

Βέβαια το ρίσκο είναι υψηλό, αφού κανένας δεν γνωρίζει πόσο θα πουληθεί μετά από 12 μήνες ένα μοντέλο πολυτελείας που το οδήγησαν για παράδειγμα 200 διαφορετικοί άνθρωποι. Και βέβαια, όποιος έχει στα χέρια του για 24 ή 48 ώρες μία Porsche 911 ή ένα Nissan GT-R, θα προσπαθήσει να τις «αξιοποιήσει» όσο γίνεται καλύτερα!


σχετικα αρθρα