current views are: 1

8 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση16:07

Το νέο υβριδικό XC90

Μετά την αποκάλυψη της καμπίνας των επιβατών, η Volvo προχωρά ένα βήμα… παρακάτω, δημοσιοποιώντας λεπτομέρειες για τους κινητήρες του νέου της μεγάλου SUV. 

Δημοσίευση 16:07’
αρθρο-newpost

Μετά την αποκάλυψη της καμπίνας των επιβατών, η Volvo προχωρά ένα βήμα… παρακάτω, δημοσιοποιώντας λεπτομέρειες για τους κινητήρες του νέου της μεγάλου SUV. 

Μετά την αποκάλυψη της καμπίνας των επιβατών, η Volvo προχωρά ένα βήμα… παρακάτω, δημοσιοποιώντας λεπτομέρειες για τους κινητήρες του νέου της μεγάλου SUV. Το επταθέσιο XC90 θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Παρίσι και θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή της σουηδικής μάρκας: από άποψη σχεδίασης, τεχνολογίας και πολυτέλειας.

Στη Volvo έχουν θέσει έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο. Να κατακτήσουν την κορυφή στην κατηγορία. Απέναντί τους θα βρουν μοντέλα όπως η BMW X5 και το Audi Q7, οπότε έχουν μπροστά τους μία μεγάλη πρόκληση. Από τις εκδόσεις κινητήρων του νέου XC90 θα ξεχωρίζει η Τ8 Twin Engine. Η Volvo διαφημίζει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως «ένα ηλεκτρικό plug-in, ένα υβριδικό και ένα μοντέλο επιδόσεων, όλα μαζί σε ένα».

Το υβριδικό του σύστημα θα αποτελείται από ένα 2λιτρο βενζινοκινητήρα της νέας γενιάς Drive-E. Θα φέρει κομπρέσορα για τις χαμηλές στροφές και turbo για τις υψηλές. Θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 80 PS, το οποίο θα κινεί τους πίσω τροχούς. Έτσι το XC90 T8 θα είναι τετρακίνητο. Η συνδυαστικής ισχύς υπολογίζεται σε περίπου 400 PS και 65 kgm ροπής. Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία PURE, για κίνηση στην πόλη χωρίς εκπομπές ρύπων και σε αποστάσεις έως 40 km. Οι εκπομπές CO2 στην υβριδική λειτουργία υπολογίζονται σε μόλις 60 g/km!

Θα υπάρξουν βέβαια και πιο συμβατικές εκδόσεις του Volvo XC90. Η D5 twin turbo diesel με ισχύ 225 PS και μέση κατανάλωση στα επίπεδα των 6 lt/100, η D4 turbo diesel engine με 190 PS και κατανάλωση 5 lt/100 km. Με καύσιμο τη βενζίνης, η Τ5 προσφέρει 245 PS και η T6 αποδίδει 320 PS.


σχετικα αρθρα