current views are: 2

18 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση21:31

Το MINI έγινε 55 ετών

Τα 55 χρόνια έκλεισε το μικρό αυτοκινητάκι από τη Βρετανία, για το οποίο οι δημιουργοί του σίγουρα δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα αποκτήσει μια τόσο ένδοξη ιστορία.

Δημοσίευση 21:31’
αρθρο-newpost

Τα 55 χρόνια έκλεισε το μικρό αυτοκινητάκι από τη Βρετανία, για το οποίο οι δημιουργοί του σίγουρα δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα αποκτήσει μια τόσο ένδοξη ιστορία.

Τα 55 χρόνια έκλεισε το μικρό αυτοκινητάκι από τη Βρετανία, για το οποίο οι δημιουργοί του σίγουρα δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα αποκτήσει μια τόσο ένδοξη ιστορία. Σχεδιάστηκε ως το αντίδοτο στην κρίση που θα μπορούσε να μεταφέρει οικονομικά τέσσερις ανθρώπους, στη μικρότερη δυνατή «συσκευασία».

Ο Alec Issigonis σχεδιαστής του είχε στο μυαλό του να προσφέρει τους καλύτερους δυνατούς χώρους που μπορεί να πάρει από ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο, όπως το MINI. Στέλνοντας τους τροχούς στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος τα κατάφερε εξαιρετικά, ενώ παράλληλα κρατώντας το βάρος σε χαμηλά επίπεδα και τις διαστάσεις όσο πιο μικρές μπορούσε, κατάφερε να έχει και χαμηλή κατανάλωση, αλλά και χαμηλή τιμή αγοράς, κάτι πολύ σημαντικό για την εποχή.

Το MINI κατάφερε από την αρχή να γίνει ξεχωριστό για την αισθητική του, αλλά και την οδική συμπεριφορά του. Η άνεση που πρόσφερε δεδομένων των συνθηκών (μικρές διαστάσεις) ήταν πέρα από το αναμενόμενο καλή και έτσι κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία να καθιερωθεί.

Μια μικρή παύση στην παραγωγή του δεν ήταν αρκετή για να χαθεί αυτός ο θρύλος, αφού η BMW το 2001 αποφάσισε να το αναβιώσει, με τον καλύτερο τρόπο, όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος, 13 χρόνια μετά. Εκτός από το μικρό 3θυρο χαρακτηριστικό MINI, υπήρξαν και πολλές άλλες παραλλαγές του, ενώ φέτος παρουσιάστηκε και για πρώτη φορά η 5θυρη εκδοχή του.

Το 1978 έγινε η πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών MINI και από τότε η συγκέντρωση αυτή αλλάζει τοποθεσία, με τους φίλους του μικρού μοντέλου όμως να είναι κάθε φορά περισσότεροι. Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου δίνεται αυτό το ραντεβού, ενώ κάθε πέντε χρόνια οι φίλοι του MINI από όλες τις άκρες της Ευρώπης επιστρέφουν στη Βρετανία, εκεί που γεννήθηκε ο θρύλος, για να γιορτάσουν όλοι μαζί.


σχετικα αρθρα