ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Super cars με...ταρίφα (φωτό)

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2014, 20:51 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2014, 20:51
Super cars με...ταρίφα (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κατάλογος των πιο απίθανων μοντέλων, που κυκλοφορούν σαν ταξί σε διάφορες χώρες της υφηλίου περιλαμβάνει από Ferrari Enzo και Maybach έως Τesla και Porsche Boxster.

Ο κατάλογος των πιο απίθανων μοντέλων, που κυκλοφορούν σαν ταξί σε διάφορες χώρες της υφηλίου περιλαμβάνει από Ferrari Enzo και Maybach έως Τesla και Porsche Boxster.

Kαι όμως, υπάρχουν πόλεις στον πλανήτη γη, όπου μπορείς να καλέσεις ταξί και να βρεθεί μπροστά σου ένα απίθανο super car. Σταχυολογήσαμε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου κάποιοι επιχειρηματίες αποφάσισαν να βάλουν ταξίμετρο και να βγουν στη….γύρα για το μεροκάματο στο τιμόνι πανάκριβων και πανίσχυρων μοντέλων.

Ένα από αυτά είναι η κεραμιδοπορτοκαλί (κλέψαμε την πατέντα από την κα. Μοιραράκη) Maybach, η οποία κυκλοφορεί σαν ταξί στους δρόμους της Μόσχας. Στην ίδια πόλη έχει ταξινομηθεί ως ταξί και μία Porsche Cayenne.

Στην Ταϊλάνδη λειτουργεί μία εταιρεία ταξί, η οποία έχει προφανώς αδυναμία σε πολύ ειδικά μοντέλα. Ονομάζεται MM Cab, εδρεύει στη Τζακάρτα και στον στόλο της περιλαμβάνει μία Ferrari 360 Modena, αλλά και μερικές Porsche Boxster του 2011. Στην ίδια χώρα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως ταξί και μία Lamborghini.

Εννοείται, ότι ο παράδεισος των ταξί-supercars είναι η Μέση Ανατολή, όπου ρέει άφθονο το χρήμα και ακόμη και η αστυνομία οδηγεί Bugatti, Lamborghini, κ.ά. Έτσι δεν ήταν δύσκολο να ανακαλύψουμε μία Enzo Ferrari στο Ομάν με τον κλασικό πορτοκαλί-άσπρο χρωματικό συνδυασμό των ταξί της περιοχής.

Ακόμη πιο ξεχωριστή είναι η περίπτωση μία κίτρινης Chevrolet Corvette Z06, που κυκλοφορεί σαν ταξί στη Μεγάλη Βρετανία. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι τυχαίο, καθώς πριν αποκτήσει ταξίμετρο, είχε λάβει μέρος στον αγώνα Gumball 3000 Rally.

Μπροστά σε όλα αυτά τα μοντέλα, φαντάζει το ηλεκτρικό ταξί Tesla Model S στη Νορβηγία σχεδόν φυσιολογικό. Το πράσινα βαμμένο, οικολογικό μοντέλο προσφέρει τουλάχιστον οικονομία στη χρήση του και αρκετούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Να σημειώσουμε, ότι η Tesla αποτελεί μία από τις εμπορικότερες μάρκες στην αγορά της Νορβηγίας, μάλιστα ορισμένους μήνες βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των ταξινομήσεων.

Δείτε επίσης το βίντεο με τη Ferrari ταξί στη Βαρσοβία της Πολωνίας, της οποίας ο οδηγός φορά αγωνιστική φόρμα, για να βάλει προφανώς στο κλίμα τον ένα και μοναδικό επιβάτη του!

Πηγή: gazzetta.gr