ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Citroen C4 Cactus Airflow 2L... καίει αέρα (φωτό)

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2014, 17:08 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2014, 17:30
Citroen C4 Cactus Airflow 2L... καίει αέρα (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα ακόμα πρωτότυπο από την Γαλλία με κατανάλωση 2 λίτρα/100 χλμ. αυτή τη φορά από τη Citroen.

Ένα ακόμα πρωτότυπο από την Γαλλία με κατανάλωση 2 λίτρα/100 χλμ. αυτή τη φορά από τη Citroen.

Μετά την Peugeot με το πρωτότυπο 208, έρχεται και η Citroen να κυνηγήσει το στόχο που έχει θέσει η γαλλική κυβέρνηση για κατανάλωση 2 λίτρα/100 χλμ. ενώ παράλληλα είδαμε και τη Renault με το ιδιαίτερο EOLAB να θέτει πολύ ψηλά τον πήχη με μόλις 1 λίτρο/100 χλμ.

Όσον αφορά το C4 Cactus Airflow 2L διαθέτει την τεχνολογία Hybrid Air, με κινητήρα τον γνωστό μας 3κύλινδρο Pure Tech βενζίνης από το απλό Cactus C4, μια μονάδα αποθήκευσης πεπιεσμένου αέρα, μια υδραυλική αντλία κινητήρα και ένα επικυκλικό σύστημα μετάδοσης.

Το σύστημα έχει τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργία, αποκλειστικά με πεπιεσμένο αέρα, αποκλειστικά με βενζίνη και ένα συνδυαστικό. Η κατανάλωση που ανακοινώνει είναι 2 λίτρα/100 χλμ. αλλά αυτό δεν επιτεύχθηκε μόνο με τις μηχανικές αλλαγές.

Παράλληλα, έγιναν σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο, με χρήση ελαφρών υλικών για την κατασκευή του, εξοικονομώντας έτσι 100 κιλά σε σχέση με το απλό Cactus C4. Επίσης, ένας νέος προφυλακτήρας με τρεις εισαγωγές αέρα που είναι κλειστές για να μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου, ενώ ανοίγουν αυτόματα για να ψύξουν τον κινητήρα.

Επίσης, χρησιμοποιούνται ελαστικά εξαιρετικά χαμηλής αντίστασης κύλισης σε τροχούς 19 ιντσών. Οι πλαϊνοί εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί με μικρές κάμερες προκειμένου να μειωθεί η αντίσταση από τον αέρα. Έτσι, με αυτές τις αλλαγές το Citroen C4 Cactus Airflow 2L παρουσιάζεται 20% πιο αεροδυναμικό από το συμβατικό μοντέλο. 

Πηγή: gazzetta.gr