ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και η Marussia

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2014, 19:05 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2014, 19:05
Σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και η Marussia
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά την Caterham, και η Marussia μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, θα χάσει σίγουρα το Όστιν και πιθανότατα το Ιντερλάγκος.

Μετά την Caterham, και η Marussia μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, θα χάσει σίγουρα το Όστιν και πιθανότατα το Ιντερλάγκος.

Το περασμένο Σάββατο (25/10) ο Μπέρνι Έκλεστοουν επιβεβαίωσε τις φήμες ότι η Marussia θα απουσιάσει από το Όστιν και από σήμερα αυτό είναι σίγουρο. Η ρωσική ομάδα μπήκε, όπως και η Caterham, σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, δε θα πάει στις ΗΠΑ, ενώ είναι πιθανόν να μείνει εκτός και από το Γκραν Πρι της Βραζιλίας στο Ιντερλάγκος.

«Με δεδομένα τα τωρινά οικονομικά δεδομένα του Γκρουπ, δεν είναι βιώσιμο για τη Marussia να συμμετάσχει στον επόμενο αγώνα στις ΗΠΑ, που θα διεξαχθεί στο Όστιν. Με τον υπάρχοντα μέτοχο να μην μπορεί να παρέχει το απαιτούμενο επίπεδο χρηματοδότησης, η ομάδα διαχείρισης έχει εργαστεί ακούραστα, ώστε να φέρει νέες επενδύσεις στην ομάδα και να εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της.

Όμως, αυτό δεν έγινε εντός της διορίας. Έμειναν χωρίς εναλλακτική λύση και έθεσαν την εταιρεία σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Η συμμετοχή της ομάδας στο Σάο Πάουλο και στο Άμπου Ντάμπι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της οικονομικής διαχείρισης και τις διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες πλευρές», ανέφερε ο εκ των διαχειριστών, Γκέοφ Ρόουλι.

Όσον αφορά την εταιρεία, που ανέλαβε τη διαχείριση της Marussia, πρόκειται για την FRP Advisory LLP. Πάντως, οι διαχειριστές ανακοίνωσαν ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις και πως άπαντες θα πληρωθούν κανονικά στο τέλος του μήνα. «Δε θα ακολουθήσουν απολύσεις με την είσοδο της εταιρείας σε οικονομική διαχείριση και όλο το προσωπικό θα πληρωθεί στο ακέραιο στο τέλος Οκτωβρίου.

Η μόνιμη θέση του προσωπικού θα εξαρτηθεί από τις νέες επενδύσεις που θα εξασφαλίσει η ομάδα στον περιορισμένο χρόνο που υπάρχει. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να προσελκύσουμε τις ενδιαφερόμενες πλευρές», έλεγε η εν λόγω ανακοίνωση. Έτσι, είναι δεδομένο ότι στο Όστιν θα έχουμε 18 μονοθέσια στο γκριντ, κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε και στα δύο τελευταία Γκραν Πρι της σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr