current views are: 7

26 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:39

Πρώτη δοκιμή του μονοθεσίου της McLaren Honda στο Abu Dhabi

Το μονοθέσιο της McLaren Honda με κωδικό MP4-29H/1X1 πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία κατά τη διάρκεια της περιόδους δοκιμών της FIA*1 στην πίστα Yas Marina στο Abu Dhabi. 

Δημοσίευση 13:39’
αρθρο-newpost

Το μονοθέσιο της McLaren Honda με κωδικό MP4-29H/1X1 πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία κατά τη διάρκεια της περιόδους δοκιμών της FIA*1 στην πίστα Yas Marina στο Abu Dhabi. 

Το μονοθέσιο της McLaren Honda με κωδικό MP4-29H/1X1 πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία κατά τη διάρκεια της περιόδους δοκιμών της FIA*1 στην πίστα Yas Marina στο Abu Dhabi.

Στόχος της ομάδος είναι να πραγματοποιήσει έλεγχο σε όλα τα λειτουργικά συστήματα του μονοθεσίου καθώς επίσης και τη συνδεσμολογία του κινητήρα εσωτερικής καύσης (V6 1.6lt turbo) με τους ηλεκτροκινητήρες MGU-K και MGU-H.

Ο Υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Honda και Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος R&D της εταιρείας Yasuhisa Arai δήλωσε:
“Οι δοκιμές που θα πραγματοποιήσουμε αυτή την εβδομάδα έχουν ως στόχο τους να δούμε πως λειτουργούν μερικά από τα συστήματα του κινητήρα πριν ξεκινήσουμε τις δοκιμές τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Όταν ήμουν στη Jerez νωρίτερα αυτό το χρόνο, παρατήρησα πόσο πολλά θέματα έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του κινητήρα, γι’ αυτό ήθελα να έχουμε πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές πριν από τις χειμωνιάτικες δοκιμές του 2015. Ο κινητήρας που χρησιμοποιήσαμε σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία εξέλιξης – δεν είναι ο κινητήρας που θα χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια των αγώνων- και προγραμματίζουμε να τον εξελίξουμε περαιτέρω για την προσεχή σεζόν. Έχουμε σημειώσει πολύ καλή πρόοδο σαν ομάδα και είμαστε στη σωστή κατεύθυνση πριν πάμε στην Αυστραλία.”

O Αγωνιστικός Διευθυντής της McLaren, Eric Boullier δήλωσε: “Η προετοιμασία ενός σύγχρονου μονοθεσίου που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 είναι μία πολύπλοκη διαδικασία – στις δοκιμές αυτής της εβδομάδος στόχος μας είναι να αξιολογήσουμε την επικοινωνία ανάμεσα στα τμήματα που δραστηριοποιούνται για τη συμμετοχή της ομάδος και βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σημεία, στη Sakura, το Milton Keynes και το Woking. Σήμερα δεν θέλουμε να αξιολογήσουμε το μονοθέσιο αλλά να δούμε ότι ο κινητήρας λειτουργεί σωστά και να πραγματοποιήσουμε ένα μικρό αριθμό δοκιμαστικών γύρων.”

Ο οδηγός δοκιμών και ανάπτυξης του μονοθεσίου της McLaren, Stoffel Vandoorne δήλωσε:
“Νιώθω πολύ υπερήφανος που έχω το λογότυπο της Honda, το πολύ γνωστό “H” στη φόρμα μου και επάνω στο μονοθέσιο. Ο σκοπός αυτής της δοκιμαστικής περιόδου είναι να βοηθήσει τους μηχανικούς της Honda να γνωρίσουν τους ανθρώπους της McLaren και να βελτιώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύουν μαζί μέσα στην πίστα, ένα περιβάλλον πολύ απαιτητικό και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε επάνω στην ιπποδύναμη του κινητήρα – δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ – οπότε είναι αρκετά δύσκολο να έχουμε την απόλυτη αίσθηση από τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά ακούγεται φανταστικός.”

Τηλεοπτικό υλικό από την εμφάνιση του μονοθεσίου στην πίστα στο Silverstone στις 14 Νοεμβρίου 2014 μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://world.honda.com/motorsports/video/20141125/


σχετικα αρθρα