ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Ο Valentino Rossi ξεκινά την αποθεραπεία

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Valentino Rossi ξεκινά την αποθεραπεία
Facebook Twitter Whatsapp

Η αποθεραπεία του Valentino Rossi από τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο του εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η αποθεραπεία του Valentino Rossi από τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο του εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο Ιταλός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP σε δύο εβδομάδες περίπου θα μπορεί να κάνει τις πρώτες ασκήσεις στο γυμναστήριο.
Ο 31χρονος τραυματίστηκε στον δεξιό του ώμο στη διάρκεια προπόνησης με μοτοσικλέτα Motocross τον Απρίλιο του 2010. Εκτοτε αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και ενίοτε αφόρητο πόνο, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να χειρουργηθεί μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Έτσι, στο μέσον Νοεμβρίου μπήκε στο χειρουργείο, η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο Valentino ευελπιστεί ότι, έστω και οριακά, θα προλάβει τις επόμενες δοκιμές του MotoGP, με τη Ducati GP11, το Φεβρουάριο του 2011 στη Sepang της Μαλαισίας.
Την Τρίτη (30/11) αφαιρέθηκαν τα δέκα ράμματα από τον ώμο του και ο "γιατρός" ξεκίνησε την παθητική αποθεραπεία. Η ενεργητική αποθεραπεία, που περιλαμβάνει κολύμβηση και ασκήσεις στο γυμναστήριο, θα ξεκινήσει περίπου στο μέσον Δεκεμβρίου.
Ο αναβάτης της Ducati δήλωσε: "Η κατάσταση βελτιώνεται και ξεκινώ την αποθεραπεία. Πέρασαν δύο εβδομάδες από την επέμβαση και σήμερα μου αφαίρεσαν τα ράμματα. Από σήμερα θα μπω στο γυμναστήριο για ασκήσεις του υπόλοιπου σώματος και πάνω από όλα δεν θέλω να χάσω την κινητικότητα του ώμου.
Σε περίπου δύο εβδομάδες θα ξεκινήσω να γυμνάζω τον ώμο στην πισίνα και στο γυμναστήριο για να είμαι έτοιμος για τις δοκιμές του Φεβρουαρίου. Πρέπει να βιαστούμε κι ελπίζω να είμαι έτοιμος για την πρώτη δοκιμή με τη Ducati στη Sepang", κατέληξε.

Πηγή: auto.in.gr