ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Mini Cooper by Paul Weller

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2010, 11:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Mini Cooper by Paul Weller
Facebook Twitter Whatsapp

Η Mini έδωσε την ευκαιρία στο είδωλο της ροκ, τον Paul Weller, να σχεδιάσει το δικό του Mini Cooper.

Η Mini έδωσε την ευκαιρία στο είδωλο της ροκ, τον Paul Weller, να σχεδιάσει το δικό του Mini Cooper.

Πρόκειται για μια ειδική έκδοση, που κατασκευάσθηκε στο εργοστάσιο της φίρμας στην Οξφόρδη, βάφτηκε στο χέρι και πωλήθηκε σε on line πλειστηριασμό που διήρκεσε από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού ήταν 17.920 λίρες Αγγλίας) δεν έχουν γίνει γνωστά. Όμως είναι γνωστό που θα διατεθούν. Θα πάνε λοιπόν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την ενίσχυση των οργανώσεων Nordoff Robins και War Child.

"Αποφάσισα να δωρίσω το αυτοκίνητο σε αυτές τις οργανώσεις προκειμένου να συμβάλω από την πλευρά μου στο δύσκολο έργο που κάνουν", είπε οWeller και πρόσθεσε: "Ο οργάνωση War Child είναι απίστευτη και δουλεύει ασταμάτητα, προκειμένου να παρέχει βοήθεια και προστασία στα παιδιά που ζουν στο έλεος του πολέμου, σε χώρες όπως για παράδειγμα το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Ουγκάντα, το Κονγκό. Η οργάνωση Nordoff Robins προσπαθεί μέσα από την μουσική, να απαλύνει το πόνο μικρών και μεγάλων που ζουν σε συνθήκες πολέμου".

Το Mini Cooper by Paul Weller, βασίζεται στο Mini Cooper toy 2009. Ο Weller σχεδίασε ρόζ και καφέ ρίγες που διατρέχουν το αμάξωμα από εμπρός μέχρι πίσω. Εκτός από μια λωρίδα σε χρώμα ασημί, που αρχίζει από το καπό και καταλήγει στο πορτμπαγκάζ.

Οι Βρετανοί είναι βέβαιο πως θα αναρωτηθούν τι τους θυμίζει αυτό το σχέδιο. Τίποτα περισσότερο από ένα μπλουζάκι, που είχε την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, το οποίο έφερε την υπογραφή του Weller πριν από μερικά χρόνια.

Το αυτοκίνητο έχει κυβισμό 1.600 κ.ε. αποδίδει 118 άλογα και διαθέτει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο δέρμα.

Πηγή: auto24.gr