ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

F1 - Heidfeld: ''Δεν μπορούσα να χάσω αυτήν την ευκαιρία''

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2011, 09:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
F1 - Heidfeld: ''Δεν μπορούσα να χάσω αυτήν την ευκαιρία''
Facebook Twitter Whatsapp

Για το ψυχολογικό κομμάτι της συμφωνίας του με τη Lotus Renault GP μίλησε ο Nick Heidfeld.

Για το ψυχολογικό κομμάτι της συμφωνίας του με τη Lotus Renault GP μίλησε ο Nick Heidfeld.

Ο Γερμανός επιστρέφει στη Formula 1 αντικαθιστώντας τον άτυχο Robert Kubica που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του ράλι Ronde di Andora. Έχοντας περάσει τέσσερις σεζόν ως teammates στη BMW Sauber, ο Heidfeld έπρεπε να ξεπεράσει τη συναισθηματική φόρτιση από τον τραυματισμό του συναδέλφου του και να εκμεταλλευτεί τη μοναδική αυτή ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση και μάλιστα με μία ανταγωνιστική ομάδα.

«Έψαξα στα βάθη της ψυχής μου, περισσότερο απ’ όσο θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος και μπορώ να πω ότι νιώθω πλέον καλά με την επιλογή μου. Δεν έφταιγα εγώ για ότι συνέβη στον Robert και ειλικρινά του εύχομαι να αναρρώσει και να επιστρέψει σύντομα. Έπρεπε όμως να αρπάξω αυτή την ευκαιρία και είμαι χαρούμενος που οδηγώ ξανά», είπα ο Γερμανός στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της F1.

Μάλιστα ο 33χρονος αποκάλυψε πως αναζητούσε αλλού εργασία ενώ από τα λεγόμενα του είναι σαφές πως η συμφωνία τον θέλει να βγαίνει εκτός κόκπιτ σε περίπτωση που ο Kubica αναρρώσει και επιστρέψει πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

«Δεν ξέρω ακόμα αν η συμφωνία αφορά όλη τη σεζόν αλλά φυσικά εγώ είμαι διαθέσιμος για να τρέχω μέχρι τέλους. Είναι φοβερό γιατί δεν περίμενα να τρέξω φέτος. Οι δοκιμές εξέλιξης είχαν ήδη αρχίσει, βρισκόμουν σε συζητήσεις με τη Mercedes για να επιστρέψω στο ρόλο του τρίτου οδηγού ενώ είχα και την επιλογή να βρεθώ σε ένα από ‘εκείνα’ τα μονοθέσια (σ.σ. αναφέρεται στις νέες ομάδες) πράγμα που δεν με ενδιέφερε καθόλου. Αυτή η ευκαιρία ήρθε από το πουθενά. Προφανώς στο ξεκίνημα υπήρχε συναισθηματική φόρτιση, έπρεπε να καθαρίσω τη σκέψη μου από κάθε συναίσθημα που αφορούσε στο ατύχημα του Robert. Δεν ήταν εύκολη κατάσταση αλλά έπρεπε να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία. Άρχισα να πιστεύω πως είμαι ξανά μέσα στο παιχνίδι, μόνο όταν στέγνωσε το μελάνι στο συμβόλαιο που υπέγραψα», σχολίασε ο Heidfeld.

Αυτή θα είναι η δωδέκατη σεζόν του Γερμανού οδηγού στη Formula 1. Έχει στο ενεργητικό του 174 συμμετοχές σε Grand Prix, 12 παρουσίες στο βάθρο, 2 ταχύτερους γύρους και 1 pole position.