ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

F1 - Εκλστόουν: '' Όχι καλοκαίρι στο Μπαχρέιν ''

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2011, 07:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
F1 - Εκλστόουν: '' Όχι καλοκαίρι στο Μπαχρέιν ''
Facebook Twitter Whatsapp

Το γκραν πρι του Μπαχρέιν ενδέχεται να διεξαχθεί στο τέλος της χρονιάς, καθώς σήμερα ο Μπέρνι Εκλστόουν απέκλεισε την περίπτωση να λάβει χώρα τον Αύγουστο.

Το γκραν πρι του Μπαχρέιν ενδέχεται να διεξαχθεί στο τέλος της χρονιάς, καθώς σήμερα ο Μπέρνι Εκλστόουν απέκλεισε την περίπτωση να λάβει χώρα τον Αύγουστο.

«Τον Αύγουστο, ξεχάστε το. Έχει υπερβολική ζέστη για να καθίσει το κοινό στις εξέδρες, επικρατούν θερμοκρασίες τουλάχιστον 40 βαθμών Κελσίου» τόνισε ο εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα Ένα, με δηλώσεις του στο BBC.

Η «αυλαία» της νέας σεζόν ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει στις 13 Μαρτίου στο Μπαχρέιν, ωστόσο το γκραν πρι δεν θα διεξαχθεί, λόγω της αναταραχής στο κρατίδιο του Κόλπου, και ο πρώτος αγώνας για το 2011 θα είναι αυτός στη Μελβούρνη, στις 27 Μαρτίου.

Μέσα στην εβδομάδα ο Εκλστόουν είχε εκφράσει την ελπίδα να αποφασιστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής για τον αγώνα και δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να διεξαχθεί μέσα στο καλοκαίρι, παρότι η διακοπή είναι αναγκαία για το προσωπικό των ομάδων της Φόρμουλα Ένα, σε μια χρονιά που το καλαντάρι περιλαμβάνει τον αριθμό-ρεκόρ των 20 γκραν πρι. Σήμερα, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιο πιθανό να οριστεί σε κάποια ημερομηνία στο τέλος της σεζόν. «Θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, πώς μπορούμε να αλλάξουμε λίγο τα πράγματα». Η «αυλαία» του πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα είναι προγραμματισμένο να κλείσει στις 27 Νοεμβρίου στη Βραζιλία, δύο εβδομάδες μετά τον αγώνα στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Εκλστόουν εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση για το γκραν πρι του Μπαχρέιν να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, πριν από την συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), και ο αγώνας να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία. «Οι άνθρωποι εκεί είναι μεγάλοι υποστηρικτές για μας και γίνονται όλο και μεγαλύτεροι. Λαμβάνουμε μεγαλύτερη στήριξη στο Μπαχρέιν, περισσότερη απ΄ όση όταν πρωτοαρχίσαμε εκεί και, εάν θέλουν τον αγώνα, θέλουμε να μπορούμε να τους τον δώσουμε. Εάν υπάρχει ειρήνη στο Μπαχρέιν, θα είμαστε εκεί» πρόσθεσε για το θέμα ο 80χρονος Βρετανός.

Στο μεταξύ, ο παράγοντας της Φόρμουλα Ένα εξέφρασε την άποψη ότι το πρωτάθλημα θα ήταν καλύτερο να έχει λιγότερες ομάδες από τις 12 που θα βρίσκονται φέτος στο γκριντ. «Δώδεκα ομάδες είναι υπερβολικά πολλές» υπογράμμισε ο Εκλστόουν και κατέληξε: «Δέκα είναι αρκετές».