ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

CITROËN C3 και CITROËN DS3 με κιβώτιο BMP (SensoDrive)

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2011, 13:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
CITROËN C3 και CITROËN DS3 με κιβώτιο BMP (SensoDrive)
Facebook Twitter Whatsapp

Διαθέσιμα με το ημι-αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων BMP (Sensodrive) είναι πλέον τα νέα C3 & DS3. Το κιβώτιο BMP συνδυάζεται και στα δύο μοντέλα με τον τεχνολογικά προηγμένο κινητήρα 1.4VTi με τους 95 ίππους.

Διαθέσιμα με το ημι-αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων BMP (Sensodrive) είναι πλέον τα νέα C3 & DS3. Το κιβώτιο BMP συνδυάζεται και στα δύο μοντέλα με τον τεχνολογικά προηγμένο κινητήρα 1.4VTi με τους 95 ίππους. Το κιβώτιο BMP διαθέτει 5 σχέσεις και συνδυάζει ιδανικά την οικονομία με την πρακτικότητα, αφού προσφέρει την άνεση οδήγησης ενός κλασσικού αυτόματου κιβωτίου χωρίς όμως τα μειονεκτήματα του (αυξημένο βάρος,μεγαλύτερο κόστος συντήρησης και επισκευής, καθώς και αυξημένη κατανάλωση).

Στον οδηγό δίνεται η δυνατότητα είτε να επιλέγει μόνος του τη σχέση που επιθυμεί (σειριακή λειτουργία), είτε να αφήσει το κιβώτιο να επιλέγει αυτόματα την ιδανική σχέση ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες (αυτόματη λειτουργία).Εκτός από την αυξημένη ευκολία κίνησης –ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα – το κιβώτιο BMP συμβάλει σημαντικά και στην οικονομία καυσίμου με τις εκπομπές CO2 να είναι μειωμένες κατά 7γρμ./χλμ. σε κάθε περίπτωση.