ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Νέος κινητήρας και κιβώτιο για το Wrangler

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2011, 13:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέος κινητήρας και κιβώτιο για το Wrangler
Facebook Twitter Whatsapp
Μετά τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν πέρυσι στο Jeep Wrangler, το αμερικάνικο μοντέλο αποκτά φέτος νέα «καρδιά». Ο κινητήρας των 3,8 lt αντικαθίσταται από ένα ολοκαίνουριο σύνολο 3.6 V6 Pentastar, το οποίο αποδίδει 289 PS (αύξηση 84 PS σε σχέση με το προηγούμενο μοτέρ) κι έχει μέγιστη ροπή 35,9 kgm (μεγαλύτερη κατά 3,2 kgm). 
Μετά τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν πέρυσι στο Jeep Wrangler, το αμερικάνικο μοντέλο αποκτά φέτος νέα «καρδιά». Ο κινητήρας των 3,8 lt αντικαθίσταται από ένα ολοκαίνουριο σύνολο 3.6 V6 Pentastar, το οποίο αποδίδει 289 PS (αύξηση 84 PS σε σχέση με το προηγούμενο μοτέρ) κι έχει μέγιστη ροπή 35,9 kgm (μεγαλύτερη κατά 3,2 kgm).  Παράλληλα, το νέο μηχανικό σύνολο έχει χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας στην καθημερινή οδήγηση, όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Jeep.

Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με καινούριο αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων, το οποίο προέρχεται από το Grand Cherokee. Ο συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου προσφέρει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις (ενδεικτικά, η επιτάχυνση 0-100 km/h γίνεται σε 8,4 sec).
Η μοναδική ορατή αλλαγή στο ανανεωμένο Wrangler είναι η σκληρή οροφή στο χρώμα του αμαξώματος για την έκδοση Rubicon.Πηγή: protothema.gr