ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

To WRC Academy στο Ράλλυ Ακρόπολις

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2011, 13:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
To WRC Academy στο Ράλλυ Ακρόπολις
Facebook Twitter Whatsapp
Με απόφαση της Επιτροπής Ράλλυ της FIA το Ράλλυ Ακρόπολις 2012 θα είναι ο ένας από τους συνολικά έξι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ που θα υποδεχτούν την κατηγορία WRC Academy.
Με απόφαση της Επιτροπής Ράλλυ της FIA το Ράλλυ Ακρόπολις 2012 θα είναι ο ένας από τους συνολικά έξι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ που θα υποδεχτούν την κατηγορία WRC Academy. To Ράλλυ Ακρόπολις, έκτος γύρος του Πρωταθλήματος για το 2012, επιπλέον θα προσμετρά στο Πρωτάθλημα της κατηγορίας PWRC.

Ωστόσο, η επιλογή της Ελλάδας για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου του WRC Academy ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος θεσμός κατά τη σύστασή του (2011) είχε 20 συμμετοχές.

Ήδη με την οριστικοποίηση του ημερολογίου η ελληνική Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε πως θα υποστηρίξει όποιον Έλληνα αγωνιζόμενο συμμετάσχει στο Ράλλυ Ακρόπολις με αυτοκίνητο της κατηγορίας (Ford Fiesta R2 προετοιμασμένο από την M-Sport), με τις λεπτομέρειες σχετικά να ορίζονται στο προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το WRC Academy αποτελεί το «φυτώριο» των αυριανών οδηγών WRC, αφού δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με κόστος χαμηλότερο αυτού των υπόλοιπων κατηγοριών, αλλά και με χρηματικό έπαθλο της τάξης των 500.000 ευρώ για τον Πρωταθλητή!

Το Ράλλυ Ακρόπολις 2012 , θα διεξαχθεί στις 24-27 Μαΐου, ενώ στην 58η εκδοχή του θα έχει και πάλι επίκεντρο την πόλη του Λουτρακίου.

Πηγή: woop.gr