ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

H Mercedes έγινε... «Mercedes AMG Petronas Formula One Team»

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2011, 15:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H Mercedes έγινε...  «Mercedes AMG Petronas Formula One Team»
Facebook Twitter Whatsapp
Όπως πολλές ομάδες στο πρωτάθλημα της F1 για το 2012 έτσι και και η Mercedes άλλαξε το όνομά της και από του χρόνου θα παρουσιάζεται ως «MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team».
Όπως πολλές ομάδες στο πρωτάθλημα της F1 για το 2012 έτσι και και η Mercedes άλλαξε το όνομά της και από του χρόνου θα παρουσιάζεται ως «MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team». Μετά τις Lotus F1, Caterham και Marussia F1 η Mercedes προχώρησε στην αλλαγή της επίσημης ονομασίας της, τοποθετώντας το όνομα της AMG σε αυτή.

Η AMG αποτελεί τον βελτιωτικό οίκο της Mercedes-Benz για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ενώ Mercedes-AMG λέγεται η αγωνιστική ομάδα του DTM που από το 1988 έχει κερδίσει 165 νίκες και 32 τίτλους, ενώ διά χειρός AMG προέρχονται τόσο το αυτοκίνητο ασφαλείας όσο και το ιατρικό αυτοκίνητο της Formula 1 από το 1996!

Ο αντιπρόεδρος της Mercedes-Benz Νόρμπερτ Χάουγκ δήλωσε: «Η νέα μας ομάδας διασφαλίζει τις περήφανες αξίες της AMG και των ασημί βελών της Mercedes-Benz. Αυτά τα τρία γράμματα αποτελούν συνώνυμο προηγμένης τεχνολογίας και αγωνιστικής απόδοσης κι αυτό το βήμα αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της στρατηγικής δέσμευσης της Mercedes-Benz στη Formula 1», ενώ ο Ρος Μπράουν από την πλευρά του είπε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που αποκαλύπτουμε σήμερα το νέο μας όνομα. Προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο υψηλής απόδοσης στην ταυτότητα της ομάδας. Στο εργοστάσιο μας, έχουμε εδώ και καιρό στρέψει την προσοχή μας στην πρόκληση του 2012 όπου ξεκάθαρη φιλοδοξία μας είναι να βρισκόμαστε πολύ ψηλότερα στο grid».


Πηγή: woop.gr