ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

«Παράνομος πρωταθλητής ο Σουμάχερ»

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2011, 15:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Παράνομος πρωταθλητής ο Σουμάχερ»
Facebook Twitter Whatsapp
Πάνε 17 χρόνια από τότε που ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Formula 1 το 1994, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν.
Πάνε 17 χρόνια από τότε που ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Formula 1 το 1994, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν. Ο Γιος Φερστάπεν, κύριος ανταγωνιστής του Γερμανού, και πρώην πιλότος της Formula 1, μίλησε για την περίοδο που τότε ο "Σούμι" κατέκτησε το πρωτάθλημα με παράνομες ενέργειες όπως λέει, καθώς είχε διαφορετικό μονοθέσιο.

Ο Φερστάπεν μάλιστα στηρίζει τους ισχυρισμούς του, στο ότι ο ίδιος έκανε τα πάντα τέλεια, αλλά ο Σουμάχερ που δεν μπορούσε να ακολουθήσει, κατάφερνε και έκανε καλύτερους χρόνους:

"Ξέρω τι συνέβη, όταν ήμασταν μαζί στην Benetton. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά εγώ ξέρω πως το μονοθέσιο του ήταν διαφορετικό από το δικό μου.

Πάντα πίστευα ότι ήταν αυτό ήταν αδύνατο. Φρέναρα στο όριο και έμπαινα στις στροφές όσο πιο γρήγορα μπορούσα, συνεπώς πως ο Σούμαχερ μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο; Κάτι λάθος υπήρχε.

Υπήρχαν διαφορετικά οδηγικά ηλεκτρονικά βοηθήματα. Ποτέ δεν έγινε αναφορά σε αυτό, αλλά είμαι πεπεισμένος. Όταν αργότερα ρώτησα τον Μπριατόρε, μου απάντησε 'ας μην μιλήσουμε για αυτό'. Τώρα ξέρω πολλά.

Ο Μίκαελ εξαρτιόταν από το μονοθέσιο, περισσότερο από τον καθένα. Για τους περισσότερους είναι θεός, αλλά δεν είναι υπερήρωας, με ένα καρτ δεν θα μπορούσε να με ανταγωνιστεί".


Πηγή: woop.gr