ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Formula 1: Οικονομική ώθηση αναμένουν στη Sauber

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2012, 19:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Formula 1: Οικονομική ώθηση αναμένουν στη Sauber
Facebook Twitter Whatsapp
Ενθουσιασμένοι με τη δεύτερη θέση του Σέρζιο Πέρεθ είναι στη Sauber, επίδοση που είναι η καλύτερη για την Ελβετική ομάδα στο GP της Μαλαισίας.
Ενθουσιασμένοι με τη δεύτερη θέση του Σέρζιο Πέρεθ είναι στη Sauber, επίδοση που είναι η καλύτερη για την Ελβετική ομάδα στο GP της Μαλαισίας.

Υπάρχει επίσης διάχυτη η πεποίθηση ότι η εξαιρετική εμφάνιση τόσο του Μεξικανού πιλότου όσο και της ομάδας γενικότερα θα επιδράσει ευεργετικά και στον οικονομικό τομέα.

Μετά την αποχώρηση της BMW από τη Formula 1, η Sauber δυσκολεύεται αρκετά σε αυτόν τον τομέα, όπως άλλωστε οι περισσότερες «μεσαίες» ομάδες του αθλήματος, αφού το κόστος είναι αρκετά υψηλό. Ηδη, βρίσκεται σε αναζήτηση βασικού χορηγού με τις ελπίδες εξασφάλισης μιας συμφωνίας να αναπτερώνονται μετά την εξαιρετική εμφάνιση στη Μαλαισία.

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα. Είναι φυσιολογικό σε αυτό τον χώρο. Σίγουρα τα θετικά αποτελέσματα, όπως το τελευταίο (σ.σ. στην Αυστραλία) και αυτό (σ.σ. στη Μαλαισία), μας βοηθούν να βρούμε νέους συνεργάτες», παραδέχθηκε ο Πέτερ Ζάουμπερ.

Την ίδια άποψη έχει και η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελβετικής ομάδας Μονίσα Κάλτενμπορν όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Η καλύτερη απάντηση που μπορείς να δώσεις για τις ικανότητές σου, είναι η απόδοση μέσα στην πίστα, γιατί μιλάει από μόνη της.

Ελπίζουμε ο κόσμος να το βλέπει αυτό. Κι ελπίζουμε επίσης ότι θα μας βοηθήσει. Χρειάζεται όμως να πηγαίνουμε αγώνα με αγώνα. Γνωρίζουμε τι έχουμε και τις ικανότητές μας. Αν όμως δεν φέρεις και κάποια αποτελέσματα, κάποιους βαθμούς, τότε η απόδοση δεν είναι σωστή και μπορεί να ενοχλήσει την ομάδα. Χρειάζεσαι αυτή την εμπιστοσύνη, χρειάζεσαι αυτή τη σταθερότητα. Επομένως το έχεις ένα τέτοιου είδους αποτέλεσμα, χαρίζει σε εσένα και στην ομάδα εμπιστοσύνη ότι δηλαδή αυτό που κάνεις είναι σωστό. Αποδεικνύει στον κόσμο ότι εμείς γνωρίζουμε τι κάνουμε και πιστεύουμε σε αυτόν τον τρόπο».

Μέχρι στιγμής η Sauber βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, έχοντας 30 βαθμούς, 15 λιγότερους από την τρίτη Ferrari και 14 περισσότερους από την πέμπτη Lotus.

Πηγή: naftemporiki.gr