ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Formula 1: Ο αγώνας στο Μπαχρέιν θα γίνει

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2012, 15:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Formula 1: Ο αγώνας στο Μπαχρέιν θα γίνει
Facebook Twitter Whatsapp
Πολύ λόγος έχει γίνει για την διεξαγωγή ή όχι του επικείμενου αγώνα στο Μπαχρέιν. Οι κοινωνικές αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή έχουν δημιουργήσει δυσπιστία σχετικά με την ασφάλεια του GP και του κόσμου της Formula 1.
Πολύ λόγος έχει γίνει για την διεξαγωγή ή όχι του επικείμενου αγώνα στο Μπαχρέιν. Οι κοινωνικές αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή έχουν δημιουργήσει δυσπιστία σχετικά με την ασφάλεια του GP και του κόσμου της Formula 1. Αυτή την αβεβαιότητα έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν τα κορυφαία στελέχη της Formula 1.

Σε επίσημο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και διοργανώθηκε από τους εκπροσώπους της πίστας και τον πρεσβευτή του Μπαχρέιν στη Βρετανία, συμμετείχαν ο Μπέρνι Εκλεστοουν, εκπρόσωποι των ομάδων, της Pirelli αλλά και της FIA. Εκεί υπήρξε σαφή διαβεβαίωση ότι το GP θα διεξαχθεί κανονικά, σε μια προσπάθεια υποστήριξης του συγκεκριμένου αγώνα.

Ο Μπέρνι Εκλεσττοουν συγκεκριμένα χαρακτήρισε «ανοησίες» όλα όσα ακούγονται περί αναβολής του. «Ο κόσμος λέει διάφορα που δεν καταλαβαίνω. Ερχονται κα μου λένε, δεν πρόκειται να γίνει ο αγώνας. Κι όταν τους ρωτώ, πώς το μάθατε, μου απαντούν, το γνωρίζουμε γιατί το είδαμε, το διαβάσαμε ή το ακούσαμε ή κάτι τέτοιο. Όλα αυτά είναι ανοησίες», δήλωσε ο 81χρονος Βρετανός.

Πέρυσι ο αγώνας λόγω των κοινωνικών αναταραχών και της ρευστής κατάστασης στην περιοχή είχε αρχικά μεταφερθεί για αργότερα και στη συνέχει αναβληθεί. Παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα δεν έχουν βελτιωθεί και ότι από τον περασμένο Ιούνιο υπάρχουν ήδη 33 θύματα από τις αναταραχές, ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 ήταν απόλυτος από την αρχή ότι ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί κανονικά.

Για το θέμα της ασφάλειας που ταλανίζει τους εκπροσώπους των ομάδων και ήταν η αιτία εκδήλωσης σημαντικών αντιδράσεων για την διοργάνωση του GP, ο Εκλεστοουν ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα κατά την διάρκεια του αγώνα.

«Είμαι απολύτως σίγουρος πως ότι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει. Δεν μας απασχολούσε η ασφάλεια στο παρελθόν και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί τώρα».

Ο πρόεδρος της πίστας του Μπαχρέιν, Ζάγιεντ Αλαζαγιάνι σε ερώτηση για τον αν τα κρούσματα βίας που εκδηλώνονται στην περιοχή θα μπορούσαν να αμαυρώσουν τον αγώνα τόνισε: «Με έχουν ληστέψει δύο φορές στη Νέα Υόρκη αλλά εξακολουθώ να πηγαίνω. Ο αδελφός μου έπεσε θύμα ληστείας έξω από τα Χάροντς. Κάποιος τον απείλησε με ένα μαχαίρι και του πήρε το ρολόι. Ερχεται όμως στο Λονδίνο 10 φορές τον χρόνο. Αυτά τα περιστατικά μπορούν να συμβούν παντού», τόνισε ενώ σε ερώτηση για το αν αναμένουν πιο σοβαρές επιθέσεις υποστήριξε: «Δεν πιστεύω ότι θα συμβούν. Δεν έχουμε τέτοια περιστατικά στο Μπαχρέιν. Δεν έχουν γίνει επιθέσεις σε ξένους. Ισως να αναφέρεστε σε έναν Βρετανό που του έκοψαν τα δάχτυλα, αλλά αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Πηγή: naftemporiki.gr