ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Formula 1: Αγώνας το 2013 στην Γαλλία;

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2012, 19:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Formula 1: Αγώνας το 2013 στην Γαλλία;
Facebook Twitter Whatsapp
Εντείνονται οι φήμες ότι η Γαλλία θα φιλοξενήσει και πάλι αγώνα Formula 1 την επόμενη χρονιά.
Εντείνονται οι φήμες ότι η Γαλλία θα φιλοξενήσει και πάλι αγώνα Formula 1 την επόμενη χρονιά.

Η  επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας, Φρανσουά Φιγιόν στην πίστα του Πολ Ρικάρντ την Παρασκευή και η επικείμενη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει, ενισχύουν την άποψη αυτή.

Πηγές μέσα από την γαλλική κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο Φιγιόν που θα πλαισιώνεται από τον Χούμπερτ Φάλκο, πρόεδρο της επαρχίας της Τουλόν, προτίθεται να παραθέσει μία ενημέρωση σχετικά με την πίστα και να ανακοινώσει ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει από το 2013 αγώνα Formula 1. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει εναλλάξ με την πίστα του Σπα. Η πολιτική αυτή της εναλλαγής ενό GP σε δύο διαφορετικές πίστες τείνει πλέον να επικρατήσει στην Formula 1 λόγω του αυξημένου κόστους.

Υπολογίζεται ότι η αμοιβή που θα δίνεται στον Μπέρνι Εκλεστοουν για την διεξαγωγή του αγώνα θα είναι κάτι λιγότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η τελευταία φορά που διοργανώθηκε αγώνας Formula 1 επί Γαλλικού εδάφους ήταν το 2008. Κύριος λόγος αποκλεισμού του αγώνα από το καλεντάρι της FIA ήταν τα οικονομικά προβλήματα που αφορούσαν κυρίως στο υπέρογκο ποσό που δίδονταν στον Εκλεστοουν.

Η πίστα του Πολ Ρικάρντ φιλοξενούσε GP από το 1971 μέχρι το 1990, όταν πλέον το γαλλικό GP μεταφέρθηκε στο Μανί-Κουρ στην κεντρική Γαλλία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 έχει ιδιαίτερο γαλλικό ενδιαφέρον αφού συμμετέχουν τρεις πιλότοι, ο Ρομάν Γκροσεάν με τη Lotus, o Ζαν-Ερίκ Βερνιέ με την Toro Rosso και ο νεαρός Τσαρλς Πικ με την ομάδα της Marussia.

Πηγή: naftemporiki.gr